Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Stuttgart till DFB-Pokal-final

Adam Nilssons Tysklandsblogg

VfB Stuttgart blev efter kvällens 2-1-seger Bayern Münchens motståndare i DFB-Pokal-finalen som spelas i Berlin den 1:a juni. Freiburg hade inget att sätta emot hemmalaget som i slutändan stod som klara segrare av semifinalen. Vinsten betyder också att Stuttgart kommer att få spela Europa League nästa år, oavsett om man vinner eller förlorar finalen mot Bayern.

I vad jag förväntade mig skulle vara en väldigt jämn match kändes det som om Stuttgart var hypertaggade medan Freiburg såg tröttkörda och omotiverade ut. Kanske berodde det på att intentionerna ligger på att ta sig ut i Europa genom en fin placering (just nu ligger Freiburg femma vilket betyder Europa League), kanske är det säsongen som börjar att ta ut sin rätt.

Stuttgart stod för en pliktenlig insats. De gick in, tog tag i taktpinnen och fick in ett tidigt ledningsmål. Trots Freiburg-kvittering kändes det aldrig som om Freiburg på allvar skulle kunna vinna matchen utan det var Stuttgart som skapade de farliga chanserna och när Martin Harnik satte 2-1 var det klart att Stuttgart skulle vinna. Stuttgart borde ha gjort åtminstone ett mål till och stängt matchen på allvar, men trots uddamålsledningen var vinsten aldrig i fara.

Annons

Vinsten skapar också lugn i en förening som har en tuff vår bakom sig med blandade resultat, en kritiserad tränare i Bruno Labbadia och en ledning som troligen kommer att innehålla nya människor till den kommande säsongen. Ännu en säsong i Europa League ger klubben möjligheter att fortsatt locka till sig bra namn och kunna tjäna sig en liten hacka (även om det inte går att jämföra med Champions League).

För Freiburg blir det nu till att fokusera på att fortsätta vinna matcher i Bundesliga och på så sätt knipa en av de eftertraktade platserna som leder laget ut i Europa. Frågan är om klubben är redo för Europaspel dock. Tre spelare (Max Kruse, Jan Rosenthal och Daniel Caligiuri) har redan skrivit på för andra klubbar. Tränaren Christian Streich gick häromdagen ut och sa att fansen ska njuta av denna säsong då dessa framgångar och goda resultat inte kommer på löpande band för en klubb som Freiburg.

Annons

Finalen den 1:a juni spelas alltså mellan två klassiska lag: Bayern och Stuttgart. Ett möte som vanligtvis är hett blir nu snäppet hetare. De möttes i DFB-Pokal-final 1986 och då vann Bayern med 5-2 (sammanträffande att Bayern förlorade med samma siffror förra året i finalen mot Dortmund). Bayern får helt klart räknas som favoriter i det mötet och Jupp Heynckes vill självklart avsluta sin karriär i Bayern med en vinst i sin sista match.

Publicerad 2013-04-17 22:43

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto