Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tuff kamp i bottenstriden

Adam Nilssons Tysklandsblogg

I lördags befann jag mig på Allianz Arena. Det var inte en av mina bättre fotbollsupplevelser. Fansen sjöng inte som protest mot hur föreningen har skött sina kort gentemot supportrarna. Det tar lite död på grejen med fotbollen. När jag är på samma sida som Bayerns klack håller till, så förväntar jag mig att höra dem och inte Freiburgs på andra sidan arenan. Men så var det.

Matchen var inte heller någon höjdare. 1-0 slutade den till slut efter mål av Xherdan Shaqiri, eller var det Emre Can? Ingen vet men Bayern stod inte för någon höjdartillställning, detsamma kan man säga om Freiburg som var rejält uddlösa framåt. En vinst är alltid en vinst, det rådde inga tvivel om att Bayerns fokus låg på den kommande matchen mot Barcelona.

***

Det största jublet under matchen kom när Augsburg nätade. Och det skedde tre gånger mot ett Stuttgart som jag inte riktigt vet vad jag säga som. Ena veckan är Stuttgart på gång igen, nästa vecka är de tillbaka och letar en struktur. För Augsburg var det dock tre viktiga poäng i bottenstriden som ser ut att bli en thriller.

Annons

Fyra lag är inblandade i den absoluta bottenstriden: 1899 Hoffenheim (27 poäng, just nu nedflyttningsplats), FC Augsburg (30 poäng, just nu kvalplats), Fortuna Düsseldorf (30 poäng) och Werder Bremen (32 poäng).

Redan i nästa omgång ställs Werder Bremen och Hoffenheim mot varandra i ett möte som kan bli högst avgörande. Om Bremen vinner skulle det betyda att klubben har åtta poäng ner till Hoffenheim och därmed omöjligt kan åka ur direkt. Skulle Hoffenheim vinna är de dock fortfarande högsta indragna i den kampen.

På pappret har inget av lagen något drömschema. Värst har Hoffenheim det med sagda Bremen (borta), Hamburg (hemma) och Dortmund (borta). I bästa fall tror jag att man kommer därifrån med tre poäng och det ska inte räcka till en kvalplats. För min del gissar jag på att Hoffenheim nu får lämna den högsta serien – något som flera tyska fotbollssupportrar skulle njuta av.

Annons

Jag tror att vi kan utesluta Bremen från att hamna på kvalplatsen. De har tre matcher kvar mot Hoffenheim (hemma), Eintracht Frankfurt (hemma) och Nürnberg (borta). Jag ser att laget åtminstone kommer undan med fyra pinnar, något som räcker när de andra lagen inte lyckas göra det bättre.

Striden om att undvika kvalplats står alltså mellan Augsburg och nykomlingarna Düsseldorf. Düsseldorfs enklare schema med Frankfurt (borta), Nürnberg (hemma) och Hannover (borta) ser ut att bli räddningen. Jag tror att Düsseldorf kniper åtminstone två, men troligtvis tre eller fyra poäng.

Augsburg har i de sista tre matcherna Freiburg (borta), Bayern München (borta) och SpVgg Greuther Fürth (hemma). Den matchen som poängmöjlighet finns är i hemmamötet mot Fürth men man ska sannerligen inte utesluta Fürth i den matchen. Det är deras sista match för denna gång i Bundesliga och de vill garanterat inte gå ut med en förlust. Låt säga att det blir tre poäng i bästa fall, där faller man på målsnöret mot ett Düsseldorf med bättre målskillnad.

Annons

***

Igår slog skulle så en bomb slå ned. Vid midnatt skulle den tyska tabloiden Bild återigen publicera en transfernyhet som skulle chocka Bundesligasupportrarna. Så blev inte fallet. Det fanns ingen nyhet men Bild fick mycket publicitet, speciellt på Twitter.

Men när jag vaknade upp denna morgon hade så Jan-Åge Fjörtoft (som ofta svingar vilt med rykten på Twitter) skrivit att det så var klart att Dzeko skulle gå till Dortmund, vilket självklart betydde att Lewandowski skulle gå till Bayern. Nej Jag-Åge, nu tar vi oss det lilla lugna här.

***

Det senaste på transferfronten är att Bayer Leverkusen gjort klart med Düsseldorfs Robbie Kruse till kommande säsong. En intressant värvning av Leverkusen som kan komma att blomma ut i större sammanhang i sina nya klubb.

Förhandlingarna kring André Schürrle tycks gå trögt. Leverkusen får inte loss Kevin de Bruyne från Chelsea som inte vill ha honom som en del av dealen kring Schürrle. Dessutom sipprade rykten ut om att de Bruyne är redo att skriva på för Dortmund, något som inte underlättade situationen.

Annons

Hur det slutar är omöjligt att säga men det skulle förvåna mig extremt mycket om inte Schürrle spelar i Chelsea nästa säsong. Även om jag inte riktigt tror att klubben Chelsea eller deras supportrar vet man får i Schürrle (se: Marko Marin-scenario).

Publicerad 2013-04-29 10:07

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto