Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

CL-känslor på Westfalenstadion

Helgens match mellan Dortmund och Bayern München på Westfalenstadion blev en het tillställning. Inte nog med att Rafinha fick ett rött kort och att Manuel Neuer räddade Robert Lewandowskis straff, även vid sidan av planen var det heta känslor då den förre BVB-spelaren (numera sportchef i Bayern) Matthias Sammer rök ihop verbalt med Jürgen Klopp vid sidan av planen. Matchen betydde mycket för alla inblandade parter, trots att båda lagen ställde upp utan ett antal stora namn. Slutresultat 1-1 var helt rättvist.

***

Werder Bremen hade kunnat dra ifrån och i princip säkra nytt kontrakt med en vinst mot Hoffenheim. Men Bremen tappade sin 2-0-ledning under de sista 10 minuterna och är fortfarande högsta indragna i bottenstriden. Det blir inte lättare för Thomas Schaaf men sportchefen Thomas Eichin försäkrar att Schaaf blir kvar även under nästa säsong.

***

Ligans bäst betalde andremålvakt Jaroslav Drobny stod för en stark insats när han vaktade Hamburg-målet i avstängde René Adlers frånvaro. Drobny räddade Hamburg från en snöplig förlust på hemmaplan mot Wolfsburg då han stod för en fantastisk parad på Bas Dosts friläge. Drömmen om Europaspel lever fortfarande för det nordtyska laget.

***

Freiburg håller fortfarande den sista Europa League-platsen efter en seger mot FC Augsburg med 2-0. Nu har Freiburg tre poäng ner till Hamburg, dessutom sitter laget på en brutalt mycket bättre målskillnad än Hamburg. Tre poäng till och Europaplatsen är säkrad. Frågan är om det är bra eller dåligt för tysk fotboll. Laget har redan tappat ett antal nyckelspelare till nästa säsong och kommer att få det extremt tungt att utmana i Europaspelet.

***

Bayer Leverkusen säkrade tredjeplatsen efter seger mot FC Nürnberg på bortaplan. Jag ger laget alldeles för lite tid och tränarduon Hyypiä och Lewandowski alldeles för lite beröm. Leverkusen jobbar till viss del i dolda och gör det på ett utmärkt sätt. Det ska bli extremt spännande att se vad de kan göra i Champions League nästa säsong.

***

Trycket på Champions League-biljetter är enormt. Dortmund har fått in cirka 500 000 ansökningar, själva staden Dortmund har cirka 580 000 invånare. Helt magiskt tryck och hela Tyskland ser fram emot finalen på Wembley. Hur siffran ser ut på Bayernsidan vet jag just nu inte men det lär vara ett stort tryck även där.

***

Får en tysk domare döma CL-finalen? Ja, jag vet inte. Men jag skulle gärna se det hända.

***

Dagens Kicker håller inte igen. Tyskland håller inte igen.

Publicerad 2013-05-06 kl 16:59

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons