Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Hrgotas dreierpack!

Jan Olsson var först 1969. Roland Sandberg gjorde det 1974. Benny Wendt slog till 1979. Marcus Rosenberg gjorde det senast 2007. Men i lördags så slog så Branimir Hrgota till med ett hattrick i Bundesliga och sållar sig nu till en lista som innehåller namn som Gerd Müller, Jupp Heynckes, Rudi Völler och Jürgen Klinsmann.

Debutsäsongen har varit lärorik för den unge Hrgota. Att ta steget från Jönköping Södra till Borussia Mönchengladbach är inget någon gör över en dag. Tiden har behövt vara hans vän. Efter tio inhopp i Gladbachtröjan fick han chansen att spela från start mot Mainz på bortaplan och då slog han till med ett “dreierpack”.

Kom ihåg den 11:e maj 2013 för det var dagen då Hrgota tog sitt hittills största steg i karriären. Jag är helt övertygad om att vi kommer att se tillbaka på den dagen i framtiden och känna att det var en viktig dag för svensk fotboll. Kanske även för tysk fotboll i Sverige.

Hur kommer det sig då att Hrgota helt plötsligt slår till – till synes från ingenstans. Anledningen tror jag är just det här med att han kommer från “ingenstans”, från tomma intet.

I Mönchengladbach har Hrgota fått arbeta med en fantastisk tränare i Lucien Favre. En tränare som tidigare har visat tålamod och förtroende för unga spelare. Det var under Favres ledning som Marco Reus blommade ut till den stjärna han är. Precis på samma sätt har Hrgota fått utvecklas i sin egna takt, i skuggan av rampljuset.

Mönchengladbach är en klassisk klubb och efter förra årets framgångar då man slutade fyra och nådde Champions League-spel så har klubben återigen fått uppmärksamhet. Men trycket i en klubb som Gladbach går inte att jämföra med det som finns i Dortmund, i Schalke eller i München.

Att talangen har funnits där har alla vetat om. Men vi har gång på gång sett stora talanger som aldrig riktigt blommat ut trots att dem har fått chansen. Mycket på grund av att mediatrycket och förväntningarna har varit orimliga. Det har Hrgota inte behövt utstå, varken i Tyskland eller i Sverige.

Det var ett fantastisk bra läge att slå till av Hrgota också. Mönchengladbach har meddelat att klubben inte tänker förlänga kontraktet med anfallaren Mike Hanke. Efter denna uppvisning tror jag att Hrgotas chanser till speltid nästa säsong ser riktigt, riktigt bra ut. Jag tror att Lucien Favre kommer att förlita sig mer på sitt svenska stjärnskott nästa säsong och att han kommer att bli en viktigare del av laget.

Vi har mycket spännande framtid att följa i Hrgotas och jag ser fram emot att få se honom mer från start i Mönchengladbachtröjan!

Publicerad 2013-05-13 kl 11:18

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons