Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

De Bruyne till BVB? App, app, app!

Ryktena om att Chelseas Kevin de Bruyne (just nu utlånad till Werder Bremen) har enats med Borussia Dortmund om ett femårskontrakt har växt sig starkare under de senaste dagarna. De Bruyne själv ska ha berättat för sin lagkamrater i Bremen om sitt beslut. Det enda som nu saknas är att klubbarna kommer överens om en övergångssumma som sägs ligga på ungefär 15 miljoner euro.

Jag betvivlar inte att de Bruyne har kommit överens med Dortmund. Men jag tror vi är långt i från en lösning. Bayer Leverkusen, som också visat stort intresse för belgaren, finns fortfarande med på ett hörn.

För att dra historien snabbt: Chelsea har sedan förra sommaren jagat André Schürrle. Då ville inte Leverkusen med den före detta storspelaren Rudi Völler i spetsen släppa Schürrle. Under våren har Chelsea återigen visat intresse. Skillnaden är att Leverkusen nu har öppnat för en försäljning under förutsättningen att Kevin de Bruyne skulle gå i motsatt riktning.

Engelsmännen har å sin sida endast velat låna ut de Bruyne för en säsong som en del av affären samt betala cirka 20 miljoner euro. Leverkusen har å sin sida inte varit intresserade av ett lån, utan av att belgaren skulle bli en Leverkusen spelare till 100% för ett par år framöver.

Borussia Dortmund har samtidigt högst intresserade av de Bruyne, något som blev mer konkret omedelbart efter att det blivit klart att Bayern München värvat Mario Götze. Belgaren sågs som en perfekt ersättare till den flyktande supertalangen Götze och gav sig hastigt in i diskussioner med Chelsea om de Bruynes tillgänglighet.

Efter några veckor av rykten hit och dit om vilken klubb som skulle knyta åt sig mittfältarens tjänster för nästa säsong rapporterar ytterst tveksamma källor som bland annat Goal och Bild att belgaren har bestämt sig för Champions League-finalisterna Dortmund.

Det betyder dock inte att affären är klar, eller för den delen nära att vara klar. Istället luktar det en Lex Lewandowski, det vill säga

Det är Chelsea och till viss del Leverkusen som avgör vart de Bruyne hamnar. Kan Chelsea få loss Schürrle utan att behöva inkludera belgaren i dealen? Kommer Leverkusen vara villiga att släppa sin tyske landslagsman utan att få de Bruyne?

Det är just dessa två frågor som många funderar och spekulerar kring just nu. Ännu finns det inga svar men Leverkusen har varit väldigt tydliga i frågan: de vill inte släppa Schürrle om de inte får de Bruyne som en del av affären. Därför tror jag att vi har flera ronder kvar att gå innan vi kommer att ha ett svar på om de Bruyne bär den gulsvarta eller den rödsvarta tröjan nästa säsong.

En sak är dock klar och det är att Borussia Dortmund visar stora ambitionsnivåer inför nästa säsong. Utöver de Bruyne rapporteras det från holländskt håll att Christian Eriksen kan bli klar för de gulsvarta inom de kommande veckorna. Hamburg har bekräftat att BVB har visat intresse för deras anfallare Heung-Min Son. Utöver det har Edin Dzeko-spåret ännu inte svalnat. Dessutom sägs det att klubben har spanat in Christian Benteke.

Dortmund nöjer sig inte med att vara tvåa i Bundesliga och Champions League-finalist (potentiell segrare), de vill nå hela vägen och utmana Bayern München på ögonhöjd. Just nu genomför klubben ett mycket spännande och imponerade arbete med flera intressanta namn på listan över tänkbara nyförvärv. Dortmund ser ut att ta nästa steg och på allvar etablera sig i toppen av Fotbollseuropa om allt går enligt planerna.

En kul sak att nämna kring de Bruyne var att han under hösten hamnade i blåsväder då han under en landslagssamling med Belgien ska ha berättat för belgiska medier att han inte trivdes i Tyskland och att han var nöjd att han bara skrivit under för ett år på lån. Tydligen har han ändrat sig, nu han kan se sig själv stanna i Tyskland i åtminstone fem år till.

Publicerad 2013-05-14 kl 08:41

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons