Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bra start Guardiola!

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Pep Guardiola presenterades så i går som Bayern Münchens nye tränare. På den största presskonferensen i klubbens historia (cirka 270 journalister från sammanlagt elva länder) gjorde den numera tysktalande spanjoren sin debut som Bayerntränare i officiella sammanhang.

Ett lugnt, ödmjukt och ambitiöst intryck gav Guardiola då han svarade på frågor om allt från hur Bayern skulle spela till hur mycket han kan om tysk fotboll. Oftast svarade han på tyska men det dök även upp svar på spanska och italienska. Oavsett språk var det välbalanserade svar och Guardiola lät ta sig den tid som krävdes för att få alla svar att vara så tydliga som möjligt.

Guardiola såg Bayern som en “present” och att det var “en glädje” att få ta över den tyska klubben. Han menade på att Bayerns historia var en av de största anledningarna till att han till slut beslutat sig för att träna klubben.

Annons

Bayern ville också, som vanligt, pika andra klubbar att man lockat åt sig Guardiola. I en film om nämnda tränare hördes kommentaren: “Guardiola bestämde sig för Bayern, inte de stora pengarna”. En tydlig pik mot Manchester City.

Det blir spännande att se vad Guardiola kan hitta på. Han klargjorde att han ville bygga vidare på det lag som varit och att han skulle prata ihop sig med Matthias Sammer och Hermann Gerland om klubbens talanger. Mario Gomez fanns det enligt ledningen ingen officiell förfrågan kring och därför räknar klubben med att anfallaren är kvar i klubben tills vidare.

Klart är att Guardiola stärker Bundesligas varumärke och att många hoppas att spanjoren kan sätta sin prägel på Bayern. Hans inledning var stark. Jag har inte haft någon större koll på Guardiolas person men på gårdagens presskonferens gav han ett karismatiskt intryck, en person som tycks vara svår att tycka illa om.

Annons

Första träningen med Guardiola är idag klockan 17.00 om jag inte minns fel och det lär bli ett jäkla drag på träningsanläggningen vid Säbener Straße.

Publicerad 2013-06-25 15:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto