Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hoffenheim rensar ut, Djourou till Hamburg

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Helgens axplock av tyska fotbollsnyheter:

Marin till Sevilla

Den tyske vänsteryttern som haft en blek tillvaro i Chelsea lämnar nu klubben för att spela i Spanien och Sevilla. 24-åringen kommer att befinna sig i Spanien under ett år på lån. Vad som händer därefter är oklart.

Tönnies fortsatt ordförande i Schalke

Efter en årsstämma som drog ut på tiden valdes Clemens Tönnies på nytt till ordförande för klubben. Detta trots att han fått skarp kritik efter att klubben inlett ett samarbete med företaget Viagogo som säljer andrahandsbiljetter. Klubben menar dock på att det är ekonomiskt lukrativt att samarbeta med Viagogo (de flesta andra Bundesligaklubbarna gör det redan).

Annons

Hoffenheim åkte på försäsongsläger utan tio spelare

Tränaren Markus Gisdol har haft en tydligt uttalad vision att Hoffenheim i år ska satsa på egna talanger och inte lägga några större summor på spelare. När klubben i lördags åkte på försäsongsläger var det utan tio spelare. Bland annat saknades målvakten Tim Wiese, mittbacken Matthieu Delpierre och anfallaren Eren Derdiyok. “Vi har berättat för varje spelare vad anledningen var. Mer finns det inte att säga”, sa tränaren Gisdol kring beslutet.

Emir Spahic klar för Leverkusen

Mittbacken Emir Spahic har skrivit på ett tvåårskontrakt med Bayer Leverkusen och lämnar därmed spanska Sevilla för spel i Tyskland. 32-åringen spelade senast för Anzji Machatjkala dit han var utlånad från Sevilla.

Augsburg tar in Altintop och Holzhauser

Anfallaren Halil Altintop har skrivit på ett tvåårskontrakt med FC Augsburg. Halil (bror till Hamit) har tidigare spelat i Tyskland och återvänder nu efter spel i Turkiet. Augsburg har även bekräftat att man under nästa säsong kommer att låna in Raphael Holzhauser från Stuttgart.

Annons

Djourou till Hamburg, inte Hannover

Jag skrev för några dagar sedan att Arsenals Johan Djourou var på väg till Hannover. Nu har han dock skrivit på ett lånekontrakt med Hamburg istället. Mittbacken kommer att stanna hos klubben i ett år.

Götze uttalar sig om flytten till Bayern

I en intervju på Bayern Münchens hemsida uttalar sig om hans flytt till klubben. Bland annat säger han följande på frågan om det var enkelt att lämna Dortmund: “Naturligtvis inte. Jag är uppväxt där och har spelat under nästan hela min ungdomskarriär för Dortmund. Jag lämnar många vänner och min familj. Men jag ser fram emot det nya! Jag var övertygad om att jag ville det. Jag vill ta det nästa steget i min karriär hos Bayern. Därför är jag här, det gläder mig enormt.”

Publicerad 2013-07-01 17:27

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto