Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Eriksens nej till Leverkusen, het kamp i 3. Bundesliga

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Tyska fotbollsnyheter:

Eriksen tackade nej till Leverkusen

Först slogs Borussia Dortmund och Bayer Leverkusen om försvaren Sokratis. En kamp som Dortmund vann. Sedan slogs samma klubbar om Kevin de Bruyne. En kamp som ingen vann. Nu har det också kommit fram att båda klubbarna har visat intresse för Christian Eriksen. Dortmund valde armeniern Mkhitaryan istället för dansken. I Leverkusens fall blev klubben nobbad av dansken som anser sig vara redo för en större klubb. Jakten på en offensiv mittfältare fortsätter för Leverkusen.

Gomez presenterad i Florens

I går blev Mario Gomez blev presenterad inför tusentals människor på sin nya hemmaarena Stadio Artemio Franchi. Anfallaren tar alltså nästa steg i sin karriär och planerar att göra en toppensäsong ifrån sig i Italien för att stärka sina kort inför det kommande VM-slutspelet i Brasilien nästa år.

Annons

Eberl vill ha bättre försvarsutbildning

Tyskland har under de senaste åren blivit hyllade för sitt sätt att utbilda unga fotbollsspelare. Spelare som Özil, Götze och Müller har blivit tongivande spelare i några av Europas bästa lag. Borussia Mönchengladbachs sportchef Max Eberl menar dock på att Tyskland har ett problem, och det är försvarsspelet: “Problemet ser man i landslaget: Jerome Boateng och Mats Hummels är två mittbackar, därutöver finns den skadade Holger Badstuber, som man inte vet om han kommer tillbaka. Och efter Per Mertesacker är det skralt. Likaså är det på ytterbackspositionerna: hos Dortmund spelar Lukasz Piszczek till höger, Marcel Schmelzer till vänster; hos Bayern Philipp Lahm och David Alaba – och det var allt på den positionen.” Lösningen är enligt Eberl att sätta mer värde på robusta spelare och värdesätta andra egenskaper som fått stå tillbaka för kreativitet.

Annons

Fyra heta kandidater till 2.Bundesliga-uppflyttning

Tidningen Kicker frågade tränarna i 3. Bundesliga om vilka klubbar dem trodde skulle ligga bäst till för uppflyttning denna säsong. De lag som nämndes flitigast var Heidenheim, Preußen Münster, Chemnitzer FC och RB Leipzig. Heidenheim var nära att klara uppflyttning förra året och de flesta tränarna tror att detta blir året då klubben går upp. Många tror även att nykomlingarna RB Leipzig ligger bra till för uppflyttning, mycket på grund av klubbens ekonomiska muskler.

Bielefelds president avgår

Endast några få dagar innan 2. Bundesliga drar igång väljer Arminia Bielefelds president Jörg Zillies att avgå. Ett besked som kom oväntat för klubbens supportrar. Den 66-årige Zillies hade ytterligare ett år kvar på sitt uppdrag men lämnar alltså klubben i förtid. Anledningen har enligt Ziellies “privata och personliga grunder”. Om sex veckors hålls nästa medlemsträff och då väljs nästa ordförande i klubben.

Annons

Dortmund värvar sydkorean

Ryu Seungwoo är namnet på Borussia Dortmunds nyförvärv som också sägs vara klubbens sista för denna sommar. Den 19-årige anfallaren representerade Sydkorea i U20-VM där han stod för två mål på tre starter i gruppspelet. Sydkoreanen Seungwoo mäter 171cm och väger 59 kilo. Klubben håller tummarna för att man har hittat en ny Kagawa

Hannover med 13 skador

Hannover siktar på att ta en av Europaplatserna denna säsong. Men förberedelserna har inte gått klubbens väg och inför resan till försäsongslägret i Österrike har klubben med sig nio spelare som är skadade, utöver det stannar fyra skadade spelare i Tyskland. “Vansinne. Något sådant har jag aldrig upplevt”, sa sportchefen Dirk Dufner och klubbchefen Martin Kind gick ännu längre och sa att “det talet inte är acceptabelt”. Förberedelserna inför säsongen har helt klart fått sig en törn hos Hannover.

Annons
Publicerad 2013-07-16 14:04

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto