Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Bundesligatips, plats 15: åter i bottenstriden

Plats 15

Namn: FC Augsburg

Grundad: 1907

Arena: SGL-Arena (30 660 åskådarplatser)

Bundesligatitlar: 0

Tränare: Markus Weinzierl

Nyförvärv: Halil Altintop (Trabzonspor), Mathias Fetsch (Kickers Offenbach), Marwin Hitz (VfL Wolfsburg), Raphael Holzhauser (VfB Stuttgart, lån), Bajram Nebihi (FC Augsburg II), Panagiotis Vlachodimos (Olympiakos Piräus)

Förluster: Stephan Hain (TSV München 1860), Simon Jentzsch (slutat), Dong-Won Ji (FC Sunderland), Ja-Cheol Koo (VfL Wolfsburg), Sebastian Langkamp (Hertha Berlin), Torsten Oehrl (Eintracht Braunschweig), Knowledge Musona (Kaizer Cheifs), Milan Petrzela (Viktoria Plzen), Marco Thiede (SV Sandhausen), Somen Tchoyi (-)

Snittålder trupp: 25,54 år

Antal spelare i truppen: 28 spelare

Inleder mot: Borussia Dortmund

Med nöd och näppe överlevde FC Augsburg sin andra Bundesligasäsong. Hade det inte varit för en magisk vår så hade klubbens öde slutat i mörkare toner. Men laget som låg sist när vårsäsongen drog igång den stora motorn och tog sig lite slut över nedflyttningsstrecket och lyckades även att undvika kvalplatsen.

Vi tar det från början. Tränaren som hade tagit Augsburg upp till Bundesliga och hållit laget kvar under den första säsongen – Jos Luhukay – hade lämnat klubben då ledningen och Luhukay inte delade samma ambitionsnivå. In kom en ung 39-åring vid namn Markus Weinzierl, vars största merit var att han hade tagit SSV Jahn Regensburg till 2. Bundesliga från 3. Bundesliga.

Den unge Weinzierl försökte att bygga vidare på det arbete som Luhukay hade genomfört under sina år i klubben. Augsburg som var nederlagstippade inför förgående säsong inledde precis så dåligt som flera hade förutspått. Spelet var stappligt, offensiv totalt obefintlig och vid sidan av stod en orutinerad tränare och skadade på huvudet.

Men under sluten av hösten hände något. Augsburg hade under en majoritet av sina matcher sett hopplöst förvirrade ut, men under slutet av november och december såg det ut som om laget hade fått en idé om hur spelet skulle se. Trots fortsatta förluster fanns det för första gången på säsongen positiva signaler, något som räddade kvar jobbet för tränaren Weinzierl.

Våren blev precis det som klubben hade hoppats på. De positiva tendenserna började att ge resultat och för laget som endast ha knaprat ihop nio poäng under hösten började poängen så sakteliga att komma in, och det i dubbla siffror. När säsongen räknades ihop hade klubben dragit ihop hela 24 poäng och klubben slutade på totalt 33 poäng – något som betydde säker mark.

Weinzierl har under sommaren fått bygga vidare på det laget som gjorde sådana fantastiska resultat, sett till förutsättningarna, under våren. Förlusterna gör dock ont. Lånet Ji från Sunderland var en injektion i anfallsspelet och Koo var en stabil mittfältare som höll ordning på laget

Ersättarna ser intressanta ut. Utöver att klubben har lånat in Holzhauser från Stuttgart för att förstärka mittfältet har man också tagit in den etablerade spelaren Halil Altintop (bror till Hamit). Båda dessa spelare kommer att förstärka Augsburg mittfält och ge en extra dimension till laget.

På anfallssidan har klubben tagit in Fetsch och Vlachodimos som båda ska hjälpa den så givne Sascha Mölders med målskyttet. Förhoppningsvis kan dessa två bidrar med ett antal fullträffar för Mölders är ingen målskytt som sätter 15-20 bollar per säsong, utan ligger runt 10 stycken.

I slutändan ser jag ett starkare och mer välbalanserat Augsburg i år. Weinzierl har fått ett år av rutin att ta med sig inför årets säsong, något som kommer att behövas för laget kommer även i år att hålla sig i de nedre delarna av tabellen. Men jag tror att laget kommer att undvika så väl kvalplats som nedflyttning. En plats precis ovanför kvalstrecket är vad jag tror den bayerska klubben klarar, alltså slutar Augsburg på plats 15 i min tabell.

Publicerad 2013-08-08 kl 11:30

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons