Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Hertha bombaderar Bundesliga i comebacken

Tror ni jag ångrar att jag satte Hertha Berlin på 16:e plats i Bundesliga? En aning måste jag säga efter att dem vunnit mot förra årets skrällag Eintracht Frankfurt med hela 6-1. Det var fotbollsperfektion från Hertha under nästan 90 minuter. Allting stämde för Hertha medan inget stämde för motståndarna Eintracht. Och målen trillade in, ett efter det andra. Nej, jag är imponerad av Hertha Berlin och det ska bli spännande att se hur dem bygger vidare på den här insatsen. Kontringsspelet var sylvasst, många lag kommer att ha bekymmer med det i årets Bundesliga.

Vad Eintracht Frankfurt höll på med vet jag inte. Men faktum är att laget hade en ganska tuff vår där dem bara mäktade med 16 mål på 17 matcher. Dessutom en hel del insläppta bollar. Armin Veh har mycket att jobba på för att undvika att fjolårets succélag inte blir årets fiaskolag.

På SGL-Arena presenterade sig ett nyförvärv med dunder och brak. Pierre-Emerick Aubameyang stod för ett hattrick in sin debut i Dortmundtröjan när laget ställdes mot Augsburg på bortaplan. Dortmund hade en tuff start men den andra halvleken var bra mycket bättre och Aubameyang hittade mål som fisken i vattnet. Lewandowski smällde in en makalös straff och Dortmund vann med 4-0. Dortmund ser ut att kunna bli minst lika bra som under förra säsongen.

På BayArena gjorde Heung-Min Son (Häng min pung som vissa komiskt kallar honom) mål för sin nya klubb – Bayer Leverkusen. En böljande match men det kändes att Freiburg har ett helt nytt lag och Christian Streich har själv sagt att han skulle behöva två-tre månader till försäsong för att få laget samspelt. Så illa såg det inte ut, Freiburg stod upp stundtals och nyförvärvet Mike Hanke stod för ett snyggt mål. Men i slutändan var Bayer Leverkusen som väntat snäppet starkare och vann med 3-1, bland annat efter att Bernd Leno räddat en straff.

På Wirsol-Rhein-Neckar-Stadion var det spänning hela vägen till slutsignalen. Hemmalaget Hoffenheim med nya tankar och idéer från tränaren Gisdol ställdes mot Nürnberg som hade det väldigt jobbigt under inledningen av matchen. Hoffenheim hade endast 1-0 i halvtid och det räddade Nürnberg kvar i matchen. Slutresultatet blev 2-2, egentligen skulle det ha varit 3-2 till Hoffenheim då Kevin Volland (som var strålande) hade en boll i mål men som domarna missade att se då den studsade ut igen. Mycket intressant att se hur mycket bättre Hoffenheim kan bli i år än förra säsongen.

Ett Wolfsburg med nio man på planen kunde inte rå på Hannover som vann med 2-0. Wolfsburg var trots underläget med i matchen till 84:e minuten då Huszti satte 2-0 för Hannover. Efter matchen blev det också klart att Marcelo skrivit på för Hannover 96 och därmed lämnar holländska PSV Eindhoven för spel i Tyskland. Mittbacken kan komma att behövas i Hannover som inte såg jättebra ut idag. Från Wolfsburg finns det helt klart mycket som lovar mer.

Efter 28 år var Eintracht Braunschweig tillbaka i Bundesliga och otroligt nog fick laget lämna planen med en förlust. Bremen lyckades med tio minuter kvar av matchen sätta 1-0, ett resultat som också blev slutresultatet. Den första halvleken var ett sömnpiller men under den andra halvleken vågade Braunschweig mer och skapade flertalet riktigt bra chanser som borde ha resultat i åtminstone ett eller två mål. Nu startar laget med en förlust, något som är oerhört tungt. Bremen vann men har extremt mycket att jobba på, det såg inte särskilt bra ut.

Premiärmatchen ska kanske nämnas och Bayern München vann med 3-1 mot Borussia Mönchengladbach. En väldigt rolig match att kolla på, perfekt reklam för Bundesliga. Bayern såg bra ut offensivt men defensiven ser helt klart svagare ut än förra säsongen. Guardiola har fortfarande mycket att jobba på där. Mönchengladbach kommer dock att ligga högt upp i tabellen tror jag, Favre ser ut att ha gjort ett bra jobb under försäsongen där.

Publicerad 2013-08-10 kl 20:54

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons