Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Bundesligatips, plats 12: överraskningslaget halkar nedåt

Plats 12

Namn: Eintracht Frankfurt

Grundad: 1899

Arena:-Commerzbank-Arena (51 500 åskådarplatser)

Bundesligatitlar: 0 (tyska mästare en gång: 1959)

Tränare: Armin Veh

Nyförvärv: Johannes Flum (SC Freiburg), Joselu (1899 Hoffenheim), Jan Rosenthal (SC Freiburg), Marco Russ (VfL Wolfsburg), Stephen Schröck (1899 Hoffenheim), Felix Wiedwald (MSV Duisburg)

Förluster: Martin Amedick (SC Paderborn 07), Vadim Demidov (-), Olivier Occean (1. FC Kaiserslautern), Karim Matmour (1. FC Kaiserslautern), Julian Dudda (SV Werder Bremen II), Oka Nikolov (Philadelphia Union), Heiko Butscher (VfL Bochum)

Snittålder trupp: 24,70 år

Antal spelare i truppen: 24 spelare

Inleder mot: Hertha Berlin

Ingen hade kunnat tro att Eintracht Frankfurt skulle spela i Europa i år, när laget förra året som nykomlingar var med när Bundesliga startade. Många av oss fick fel. Armin Veh bevisade att en nykomling inte alls behöver vara av det traditionella slaget, ett lag som spelar handbollsförsvar, försöker att vinna matcher genom ett kontringsmål och helst med slutresultat 1-0.

Eintracht Frankfurt och Armin Veh valde en annan väg. En offensiv och fröjdig fotboll där unga tyska talanger inte visade någon som helst respekt för sina motståndare. Sebastian Rode, Sebastian Jung och Kevin Trapp imponerade alla i Frankfurttröjan och många lag fick upp ögonen för laget som gång på gång tog poäng av lag som på pappret sett bättre ut.

Efter att halva serien hade spelats låg Eintracht på fjärde plats. Bakom giganterna Bayern München, Borussia Dortmund och Bayer Leverkusen – framför lag som Schalke 04, Borussia Mönchengladbach, VfB Stuttgart och Hamburger SV. Hyllningarna kom från alla håll och kanter, Armin Veh hade ännu en gång gjort ett fantastiskt jobb precis som när han tog VfB Stuttgart till den där oväntade Bundesligatiteln 2007.

Respekten för Eintracht Frankfurt började sakteligen att öka och våren blev en helt annan historia för klubben. Motståndarna var inte längre lika naiva, stod inte lika högt upp i banan och siktade in sig på ett säkrare försvarsspel än vad lagen hade gjort mot Frankfurt under tidigare delen av säsongen.

Detta ledde till att Frankfurt var nära på att missa Europaspel. Klubben samlade ihop 30 poäng och hade en målskillnad på 33-27 (+6) efter höstens 17 omgångar. Under vårens sjutton omgångar samlade laget ihop 21 poäng med en målskillnad på  16-19 (-3), något som vittnar om hur tufft överraskningslaget hade det under slutet av Bundesliga.

Laget som endast stod för 16 mål på 17 matcher har sökt nyförvärv på anfallssidan. Srdjan Lakic som lånades in under vintern är kvar i klubben. Utöver det har klubben också lånat in Joselu från Hoffenheim. Men ännu är klubben inte nöjd utan siktet är inställt på en mer spelskicklig anfallare. Nicklas Bendtner fick nej, Eren Derdiyok har funnits på intresselistan men högst upp står Sparta Prags talang Vaclav Kadlec. Kadlec är en spelare som klubben har jobbat på länge, men tjeckerna tycks vara ovilliga att släppa sin juvel och därför kan Frankfurt få komma att se sig om på annat håll.

Grundstommen i laget finns fortfarande kvar och nu när Kevin Trapp är tillbaka efter sin handskada är också alla friska inför starten av ligan. Förra säsongens nyckelspelare och kebabälskaren Alexander Meier som stod för 16 mål från sin position på det offensiva mittfältet kommer även i år att behöva prestera på högsta nivå ifall Frankfurt vill nå högre höjder. Hade Meier (30 år) varit yngre hade han helt klart varit ett alternativ för Jogi Löws landslag.

I år blir det fler matcher för Frankfurt i och med spel i Europa League. Laget har kvar sin kärna, men jag tror inte att klubben komma att mäkta med att prestera lika bra som under förra säsongen. De andra Bundesligaklubbarna är mer medvetna om Frankfurts styrkor och har större respekt för laget, något som kommer att leda till att Frankfurt tar färre poäng. Dessutom är lagets bredd ett frågetecken, kärnan är stark men bänken ser förhållandevis svag ut. I min bok blir det ett fall nedåt i tabellen. På tolfte plats kommer vi att hitta Eintracht Frankfurt när säsongen är sluträknad.

Publicerad 2013-08-11 kl 12:04

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons