Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

En sammanfattning av helgen

Livet knallar på vilket gör att det blir sporadiska inlägg innan jag har fått in skrivandet i mina vardagliga rutiner. Visserligen skulle jag kunna slänga in ett inlägg varje dag men kvaliteten skulle vara undermålig, det vore inte ett dugg respektfull mot er läsare. Tipset kommer att gå in på sitt åttonde lag om någon dag eller två, målet är att allting ska vara publicerat och klart innan transferfönstret har stängt.

Vad har jag att säga om helgens matcher? Självklart måste vi börja på Imtech Arena där något högst uppseendeväckande hände. Gästande Hoffenheim gick och vann med hela 5-1 och kritiken mot laget och tränaren var inte nådig efter matchen. Tysk media har till och med nämnt Felix Magath i samma andetag som Hamburg efter brakförlusten.

Nu tycker jag visserligen inte att det är så illa – inte ännu i alla fall. Förlusten svider enormt, det råder det inga tvivel om. Försvarsspelet var riktigt uselt. Det gick till och med så långt att Lasse Sobiech spelade fram till ett av Hoffenheims mål. Torsten Fink har mycket att jobba på till nästa match, men potentialen finns fortfarande i Hamburg för att klubben ska kunna nå högt i tabellen.

För ett annat lag i norr trillar på poängen in, om än inte efter särskilt imponerande spel. Werder Bremen inkasserade sin andra 1-0-seger i följd efter vinst mot Augsburg. Det efter ett mål av Ekici som sköt från distans och Augsburgs målvakt fumlade in bollen i mål. Bremen tar sina poäng som man behöver ta, Augsburg förlorar poäng som man behöver.

Borussia Mönchengladbach visade upp stort anfallsspel mot Hannover. Vinsten med 3-0 var rättvis och Mönchengladbach visar att laget är redo för att återigen utmana om Europaplatserna på allvar. Hannover lider fortfarande av ett svagt försvarsspel, något som var tydligt under stora delar av förra säsongen.

Bayern München utmanades rejält av Eintracht Frankfurt. Det blev en vinst på bortaplan med 1-0, något som var långt ifrån säkert. Alexander Meier hade en kvitteringsboll inne, ett mål som blev felaktigt bortdömt för offside. Bayern och Guardiola har fortfarande mycket att slipa på, speciellt i försvarsspelet. För Frankfurt såg det bra mycket bättre ut än i premiären mot Hertha. Dessutom har laget också presenterat ett nyförvärv i anfallaren Vaclav Kadlec som kommer att förstärka offensiven rejält.

Eintracht Braunschweig satte press på ett Borussia Dortmund som såg väldigt blekt ut på Westfalenstadion. Hemmalaget Dortmund hade svårt att skapa de riktigt vassa lägena men när slutet närmade sig var Dortmund det starkare laget. Efter tre gjorda mål av Dortmundspelare tillskrevs slutresultatet 2-1 (Braunschweigs mål gjordes av Lewandowski). Ännu en uddamålsförlust för Braunschweig som ändå har visat prov på bra fotboll i sina två Bundesligamatcher.

FC Nürnberg var nära att få lämna Grundig Stadion tomhänta efter att ha haft ledningen med 1-0. Bortalaget Hertha Berlin vände dock på steken, bland annat genom en – i mitt tycke – feldömd straff men i slutminuten slog Kiyotake till med en vacker frispark som gjorde att matchen slutade 2-2.

Schalke åkte på en rejäl stjärnsmäll mot Wolfsburg på Wolksvagen Arena. Wolfsburg med nyförvärvet Luiz Gustavo från start var flera snäpp vassare än bortalaget och vann till slut matchen med hela 4-0. I Schalke åkte också Klaas-Jan Huntelaar på en skada som håller honom borta från spel i mellan sex till åtta veckor. Nyförvärvet från Mainz, Adam Szalai, kommer med största sannolikhet att få ersättare holländaren och det ska bli intressant att se vad han kan göra från start i sin nya Schalketröja. Wolfsburg tuggar på och Hecking har verkligen fått ordning på sitt manskap ser det ut som.

På Mercedes-Benz Arena i Stuttgart bjöds det på en mycket bra match mellan hemmalaget Stuttgart och bortalaget Leverkusen. Trots stort spelövertag från Stuttgarts sida så var det Bayer Leverkusen som stod som segrare med 1-0 efter att den före detta Leverkusenspelaren Daniel Schwaab satt bollen i egen nät. Stuttgart förtjänade en poäng och Leverkusen kan skatta sig lyckliga att dem fick med sig alla tre.

Och sist men inte minst går vi till Mage-Solar-Stadion i Freiburg där hemmalaget SC Freiburg ställdes mot Mainz 05 så var det bortalaget som till slut stod som segrare efter mål av Nicolai Müller och danske Niki Zimling. Freiburg gjorde sitt bästa och fick in en reducering, men kunde inte hitta någon kvittering på hemmaplan. Målskytten Nicolai Müller har redan hunnit med att göra tre mål i årets Bundesliga och jag tror att vi kommer att få se honom i en större klubb nästa säsong.

Publicerad 2013-08-19 kl 23:12

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons