Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

8000 tecken om lördagens matcher

Sex matcher, tjugo mål, 28 utdelade kort varav sex var röda och en tränare som blev uppvisad på läktaren. Lördagens matcher i Bundesliga bjöd på den ena smällkaramellen efter den andra.

Först inleder vi på Wirsol Rhein-Neckar-Arena i Sinsheim där Hoffenheim mötte Freiburg. Efter tio minuter hade hemmalaget tilldelats en straff, Salihovic hade nätat och direkt efter blivit utvisad då han örfilat en motståndare. Med en man mer på plan utnyttjade Freiburg sitt övertag och tog sig tillbaka in i matchen genom ett kvitteringsmål av Oliver Sorg (hans första Bundesligamål) i den 13:e minuten. Men Hoffenheim gav inte upp och Kevin Volland satte 2-1 till Hoffenheim efter ett mycket vackert mål då han lobbade in bollen över Baumann i Freiburgmålet. Freiburg lät dock inte Hoffenheim få njuta alltför länge av sin ledning utan kvitterade fyra minuter senare (i den 29:e minuten) genom Karim Guede. I den 41:a minuten fick vi se ännu ett rött kort och denna gång var det Freiburgs Francis Coquelin som helt felaktigt fick lämna planen. Innan domaren blåste av för halvtid blev även Freiburgs tränare Christian Streich uppvisad på läktaren. Den andra halvleken blev även den spännande. Freiburg gjorde 3-2 i den 65:e minuten genom Sebastian Freis, men Hoffenheim kvitterade till 3-3 genom Tobias Strobl – ett resultat som stod sig till slutsignalen ljöd. Även Freiburgs Admir Mehmedi hann med att bli utvisad innan domaren hade blåst av matchen.

Hoffenheim fortsätter att imponera på mig. Speciellt är det lagets offensiva spel som har utvecklats till en helt ny nivå. Det ser ut som om talangen Kevin Volland har tagit ytterligare ett steg i sin utveckling och jag skulle inte bli förvånad om han försvinner nästa sommar (Dortmund var intresserade redan under denna sommar).

För Freiburgs del finns det fortfarande mycket jobb för Christian Streich. Det är självklart förståeligt med tanke på hur många nyckelspelare klubben förlorade inför årets säsong. Dagens match gav inga tydliga besked om hur arbetet går men man kan tydligt se att det finns kvalitet i laget och att det bara är en tidsfråga innan laget kommer att börja klättra i tabellen.

Vi fortsätter i de röda kortens tecken och tar oss till Hannover där stadens lag ställdes mot Schalke 04. Efter 14 minuter blev lagkaptenen Benedikt Höwedes frilägesutvisad och på den efterföljande straffen gjorde Hannovers Huzsti inga fel utan 1-0 var ett faktum. Precis som i mötet med Wolfsburg då Hannover var två man mer på planen, så hade hemmalaget stora bekymmer att hantera situationen och lyckades inte riktigt komma underfund med sitt anfallsspel till en början. Trots vissa svårigheter så lyckades Hannover att utöka sin ledning till 2-0 genom Diouf innan halvtid. Schalke slog tillbaka snabbt i den andra halvleken då nyförvärvet Adam Szalai satte reduceringen till 1-2 i den 55:e minuten. Men närmare än så kom inte Schalke trots att Huzsti blev utvisad efter en karatespark. Schalke vann dock kampen om antalet röda kort då Christian Fuchs han bli utvisad innan domaren blåste av matchen. 2-1 till hemmalaget Hannover mot Schalke.

Hannover tar sina poäng men försvarsspelet ser, precis som tidigare säsonger, svajigt ut och Mirko Slomka har ännu inte hittat en lösning på problemet. Jag tvivlar inte på försvararnas kvalitéer, utan snarare på Slomkas taktiska tänk kring försvarsspelet. Det har en tendens att se ihåligt ut.

Schalke fortsätter att ha problem och Jens Keller har nog aldrig suttit lösare på sin tränarpost än nu. Laget förlitar sig alldeles för mycket på att Draxler ska göra något extra i försvarsspelet och kantspelet är nästintill obefintligt. Om inte Keller lyckas ta Schalke till Champions League-gruppspelet är hans dagar räknade – det är jag helt övertygad om.

På Coface Arena i Mainz var det en match mellan två högintressanta lag i Mainz och Wolfsburg. Bortalaget Wolfsburg inledde starkast i en första halvlek som annars var en kamp mellan två taktiska fotbollshjärnor i tränarna Tuchel och Hecking. Inget av lagen lyckades riktigt komma till skott, mycket på grund av att båda lagen lyckades desarmera motståndarnas offensiv. Den andra halvleken blev öppnare och när Mainz öppnade målskyttet i den 60:e minuten genom Choupo-Moting så fick Wolfsburg en rejäl uppförsbacke. Inte blev det lättare när nyförvärvet Luiz Gustavo blev utvisad fyra minuter senare. Slutresultatet fastställdes av Nicolai Müller som dundrade in en kanon på en perfekt kontring i den 78:e minuten. 2-0 till Mainz slutade alltså matchen.

Mainz har i och med dagens seger inlett Bundesliga med tre raka segrar och Thomas Tuchels lagbygge har fått en smakstart på året. Även om det inte ser perfekt ut så vinner laget sina matcher, något som är extremt viktigt för alla lag. Nicolai Müller fortsätter att mullra till (oj vad dålig den ordvitsen var) och jag kan inte annat än se en större framtid för denna kille. Dortmund, Leverkusen, Bayern – vilket lag spelar han för nästa säsong?

Wolfsburg gör långt ifrån en dålig insats men till skillnad från förra veckans match mot Schalke så fick man inte alls samma utrymme för sitt offensiva spel. Diego blev effektivt nerplockad av Mainz och även om Wolfsburg skapade chanser så var det ytterst få som verkligen var riktigt farliga.

På BayArena bjöds vi på en målfest när Bayer Leverkusen tog emot Borussia Mönchengladbach. I den 23:e minuten gjorde Stefan Kießling ledningsmålet på straff. Målet var Kießlings hundrade mål i Leverkusentröjan, endast Ulf Kirsten (182) har gjort fler. Fem minuter senare utökade Leverkusen sin ledning genom Sidney Sam och vid det här laget trodde nog många att matchen var körd för Gladbach. Länge såg det ut som men inom loppet av tre minuter i den andra halvleken hade Gladbach hunnit att reducera och kvittera. I den 54:e minuten slog mittbacken Martin Stranzl in reduceringen och i den 57:e minuten fick Juan Arango revanschera sig (det var Arango som orsakade straffen) genom att kvittera efter en jättetavla Bernd Leno i Leverkusenmålet. Leverkusen slog dock snabbt tillbaka. I den 60:e minuten var Sidney Sam återigen tillbaka i målprotokollet och Gonzalo Castro fastställde slutresultatet till 4-2 i den 72:a minuten. En mycket underhållande match på BayArena slutade 4-2 till hemmalaget Bayer Leverkusen.

De människor som tvivlade på att Sami Hyypiä kunde sköta huvudsysslan som tränare på egen hand har helt klart fått sig en tankeställare efter Leverkusens start i årets Bundesliga. Tre raka segrar och med dagens seger så skrevs ett nytt klubbrekord – laget har vunnit åtta raka matcher i Bundesliga. Imponerade!

Borussia Mönchengladbach stod för gott motstånd på BayArena, en bortamatch som räknas till en av säsongens svåraste. Gladbach gjorde långt ifrån bort sig och det ser ut som om laget har tagit ett antal kliv från förra säsongen. Jag förväntar mig att vi kommer att få se laget kämpa om platserna till Europa i år.

På Allianz Arena så bjöds vi på en match som handlade om ett lag. Bayern München hade 74% av bollinnehavet i derbyt mot FC Nürnberg. Trots stort övertag i bollinnehav lyckades Bayern inte att sätta bollen, även om Bayern tilldelades en högst tveksam straff. David Alaba klev fram men Raphael Schäfer i Nürnbergmålet knep straffen och höll spänningen vid liv. Nürnberg, som fick byta ut en skadad Per Nilsson i den 35:e minuten, kämpade väl och gjorde något ett antal Bayernfans nervösa men i den 69:e minuten klev Franck Ribéry fram med sitt första nickmål i Bundesliga och gav Bayern ledningen. Arjen Robben utökade sedan till 2-0 i den 78:e minuten efter en fantastisk soloprestation. Målet blev också matchens sista. 2-0 mellan Bayern München och FC Nürnberg på Allianz Arena med andra ord.

Bayern börjar så sakteliga att anamma Guardiolas tänk och när bollinnehavet stundtals var över 80% till Bayerns fördel så rådde det inga tvivel om att den spanske tränarens influenser har fått ringar på vattnet. Bayern inledde matchen med Thiago och Götze på mittfältet – något som inte riktigt fungerade och det blev klart mycket bättre när Müller och Kroos klev in på planen. Möjligheterna är enorma för Guardiola och Bayern och inledningen med tre raka vinster i Bundesliga är inget annat än förväntat.

Nürnberg hade inte mycket att säga till om men kunde gått och väl ha tagit ledningen om Daniel Ginzceks kanon hade letat sig innanför mållinjen i inledningen av matchen. Laget fick mest rikta in sig på försvarsspel och i Rapha Schäfer har laget en stabil målvakt som kommer att kunna vinna många poäng åt laget.

Vi avslutar med kvällsmatchen som spelades på Olympiastadion mellan ett Hertha Berlin som endast har vind i seglen och ett Hamburg som springer i motvind. I dagens tråkigaste match var det ytterst lite som hände offensivt. Artjoms Rudnevs fick lägenheten att sätta 1-0 för Hamburg men Thomas Kraft stod för en stark parad. Istället var det Hertha Berlin som satte matchens enda mål i den 74:e efter ett fint förarbete av Nico Schulz.

Hertha Berlin går på och hyllningarna från fansen efter matchen var en fantastisk syn. Laget tycks verka harmoniskt och Jos Luhukay har förberett spelarna på ett ypperligt sätt inför Bundesligasäsongen. Trots sju poäng av nio möjliga så flyger man inte iväg med några ivriga tankar om Europaspel utan tar en match i taget. Hertha blir ytterst intressanta att följa i fortsättningen.

I Hamburg har vi ännu ett lag som man kan sätta en viss krisstämpel på. Thorsten Fink är ifrågasatt, en investerare vill se Magath leda klubben och spelare blir avstängda. Faktum är dock att klubben under de senaste tre säsongerna inte har haft mer än en poäng efter tre spelare matcher så årets säsong hör till vanligheterna. Fink kommer att få några matcher till, inga många men några få, vänder det inte så får han gå även om jag inte ser någon tränare på rak arm som skulle göra ett bättre jobb. Van der Vaart ser helt ut att ha tappat gnistan, något som verkligen inte är bra när man är lagkapten.

Publicerad 2013-08-24 kl 21:43

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons