Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Labbadia får gå - han blir ersättaren

Innan jag lägger ut min Bundesligatips plats 6-8 måste jag kommentera det faktum att Bruno Labbadia fått lämna sitt uppdrag som tränare för VfB Stuttgart efter endast tre Bundesligaomgångar. Efter tre år i klubben tog det alltså abrupt slut vid en förlust på bortaplan mot Augsburg, något som anades när sportchefen efter gårdagens match sa att han skulle “sova på saken” innan han gjorde några uttalande om matchen.

“Bruno raus!” har fansen skanderat under de senaste matcherna och det har även gjorts under tidigare säsonger. Missnöjet med Labbadia har varit stort från fansens sida, speciellt eftersom klubben haft det förtvivlat svårt att hitta en stabilitet. Därför kommer det inte heller som någon chock att han får gå.

På efterträdarsidan diskuteras det många namn i media – precis som vanligt med andra ord. Den som vill ha rubriker ser gärna att Felix Magath återvänder till klubben, den som vill ha en annan intressant personlighet ser gärna att Ralf Rangnick tar över huvudsysslan, men jag tror att ögonen går mot en person som inte alls har en lika välkänd profil.

Thomas Schneider, tidigare spelare i klubben och numera U17-tränare hos Stuttgart är den jag tror kommer att få ta över tränarsysslan. Utöver att det ekonomiskt är ett intelligent val så är Schneider en ung tränare som spås en stor framtid. Han tog bland annat sitt lag till final av de tyska mästerskapen. Att han går ihop väldigt bra med sportchefen Fredi Bobic gör inte det hela sämre.

I Schneider får man en person som kan organisation, som har bra koll på laget och som har en trygg personlighet. Med sitt stora VfB-hjärta kommer fansen att ge honom den tid som krävs för att vända på skutan. Det kanske inte är det roligaste valet sett till rubriker och uttalande, men i slutändan tror jag att det är det intelligentaste. Thomas Schneider som ny Stuttgarttränare säger alltså jag.

Publicerad 2013-08-26 kl 14:09

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons