Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Bundesligatips, plats 6-8

Plats 8

Namn: Hamburger SV

Grundad: 1887

Arena: Imtech-Arena (57 000 åskådarplatser)

Tränare: Thorsten Fink

Den förra säsongen var Hamburgs sikte inställt på att nå en ensiffrig tabellplacering. Det gjorde laget efter en brokig säsong där instabiliteten var signifikativt för klubben.

Inte bara på planen rådde det problem utan kanske var det framför allt utanför den som mycket inte stod rätt till. Den danske sportchefen Frank Arnesen var hårt kritiserad för sitt arbete i klubben. Flertalet dyra nyförvärv hade inte presterat och ekonomin ansträngdes rejält.

Till slut sprack bubblan och Arnesen fick lämna sina uppgifter. In kom Oliver Kreuzer från SC Karlsruhe för att reda upp den oreda som skapats. Framför allt handlade det om att skapa en ekonomisk trygghet, något som endast kan uppnås genom att laget återigen når Europaspel.

Inför året säsong har klubben siktat in sig på att hitta storväxta försvarare. Vid sidan av Heiko Westermann har ingen riktigt etablerat sig som mittback i Hamburg. Nu har klubben tagit in Johan Djourou och Lasse Sobiech som ska försöka skapa en trygghet i försvaret tillsammans med Westermann.

För mig har Hamburg inte förändrats nämnvärt. Dessutom har Heung-Min Son försvunnit vilket är ett stort avbräck för anfallsspelet. Försäsongen har inte varit lovande och jag har ännu inte sett att Hamburg har hittat ett bättre grundspel än förra säsongen. Därför tippar jag laget på en åttonde plats.

 

Plats 7

Namn: VfB Stuttgart

Grundad: 1893

Arena: Mercedes-Benz-Arena (60 441 åskådarplatser)

Tränare: Bruno Labbadia (sedan igår: Thomas Schneider)

Förra säsongen blev inte alls vad Stuttgart hade tänkt sett till Bundesligaspelet. Stor instabilitet och ett dålig anfallsspel gjorde att lagen inte nådde högre än till en tolfte plats. Istället siktade laget in sig på DFB-Pokal och där gick det desto bättre då laget nådde finalspel och trots förlust mot Bayern fick en Europa League-plats.

Inför årets säsong har klubben storsatsat med ett antal namnkunniga värvningar från Bundesligarivaler. Konstantin Rausch, Moritz Leitner, Daniel Schwaab och Mohammed Abdellaoue har värvats in för att ge en extra dimension till laget och för att åter etablera laget i toppen av tabellen.

Bruno Labbadia har varit ifrågasatt och om han inte får detta lagbygge att fungera så kommer Stuttgart nog att vända blickarna åt annat håll. Därför är det ett måste för Labbadia att få resultaten att gå åt rätt håll.

Jag tycker att Stuttgart ser mycket vassare ut på pappret i år än vad dem gjorde under förra säsongen. Stuttgart har en bättre bredd och laget har förstärkt på positioner där det under förra säsongen såg ganska tunt ut. Jag tror att laget kommer att lyfta sig, men i år blir det ingen Europaplats. Plats 7 tror jag att Stuttgart hamnar.

 

Plats 6

Namn: Borussia Mönchengladbach

Grundad: 1900

Arena: Borussia-Park (54 010)

Tränare: Lucien Favre

Favre fick plocka ihop pusselbitar så gott han kunde under förra säsongen då flera nyckelspelare lämnade. Inte många hade funnit det lätt att ersätta Dante, Roman Neustädter och Marco Reus. Inte nog med att flertalet spelare lämnade, laget skulle samtidigt förbereda sig inför Champions League.

Säsongen blev tuff för Favres mannar. I Champions League tog man sig inte till gruppspel utan fick ägna sig åt att spela i Europa League. I Bundesliga hade laget svårt att prestera på samma nivå som man gjort under säsongen innan. I slutändan blev det en åttonde plats vilket får ses som helst okej för ett lag som hade tappat hela sin stomme inför säsongen.

Inför årets säsong har Favre fått behålla sina nyckelspelare och har dessutom fyllt på med ett par intressanta namn. Favre förenas återigen med en av sina favoritspelare i Raffael, i Christoph Kramer har laget fått in en mittfältare som gjorde det bra i 2. Bundesliga och i Max Kruse har man fått in ev av förra årets stjärnskott från SC Freiburg.

I mina ögon har Mönchengladbach blivit vassare och Favre är en skicklig tränare. Jag tror att laget kommer att höja sig en aning och återigen få möjligheten att spela i Europa. Plats sex känns rimligt för årets Mönchengladbach.

Publicerad 2013-08-27 kl 10:53

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons