Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Veckans/Helgens…

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Helgens debutmålskytt: Henrikh Mkhitaryan kostade Dortmund 25 miljoner euro. Den armeniske offensive mittfältaren har inte fått den start han velat i sin nya klubb, mycket beroende på en skada han ådrog sig under försäsongen. Igår var han på planen från start mot Eintracht Frankfurt och då blev det två fullträffar för sitt Dortmund. Mkhitaryan kan bli sevärd i årets Bundesliga.

Helgens debutmålskytt 2: Vaclav Kadlec stod för sitt första mål i Eintracht Frankfurts tröja mot nämnda Dortmund. Den tjeckiske talangen som Frankfurt har jagat i månader presenterade sig på bästa sätt inför hemmapubliken på Commerzbank Arena. Kadlec är en rörlig anfallare som skapar stor oreda i motståndarförsvararen, varning för alla Bundesligaförsvarare där ute alltså.

Helgens uttalande: ”I vissa situationer märker du att du är denna lilla pissförening som domaren inte lyssnar till. 50-50-besluten går alltid i de större klubbarnas favör. När du gång på gång får frisparkar, kanske den enda eller den andra berättigad, och hörnor emot dig, som inte var några, då gör det ont. Också mot det kämpar vi sedan den första omgången. Vi måste inte bara kämpa på planen som krigare, utan också mot flera andra saker.” Eintracht Braunschweigs tränare Torsten Lieberknecht sparade inte på kraftorden utan det var ord och inga visor efter förlusten mot Hamburg (0-4). Braunschweig står fortfarande utan poäng efter fyra omgångar.

Annons

Helgens comeback: Stuttgart behövde sparka sin tränare Bruno Labbadia för att få fart på laget. Efter att ha inlett med tre raka förluster i Bundesliga så kom säsongens första seger och det under ledning av den nye tränaren Thomas Schneider. 6-2 vann Stuttgart med mot Hoffenheim på Mercedes-Benz Arena och nu har hoppet tänts nere i sydvästra Tyskland.

Helgens comeback 2: Dennis Aogo hade inte många vänner på sin sida i Hamburg. Därför kom flytten till Schalke som ett brev på posten för vänsteryttern som direkt hoppade in i hetluften mot Leverkusen på Veltins Arena. Aogo spelade sin bästa fotboll sedan länge och stod för en stabil insats. Schalke kan inte annat än vara nöjda med sin inlånade ytter.

Helgens comeback 3: Kevin-Prince Boateng har ett galet rykte om sig i Tyskland. Senast han spelade i Bundesliga hade han bränt i princip alla broar som han kunde men i helgens återkomst visade Boateng upp sig från sina bästa sidor. I Schalketröjan kan Boateng bli laget guld värd och tillsammans med Draxler och Farfan bildar han ett extremt farligt offensivt mittfält.

Annons

Helgens chansning: Patrick Helmes flytt tillbaka till FC Köln får inte annat än ses som en chansning. Den skadebenägne anfallaren fick klartecken från Wolfsburg att han fick lämna och Köln var inte sena att snappa upp sin tidigare stormålskytt. Är Helmes skadebenägen kan det bli en dyr kostnad, håller han sig frisk kan det betyda en Bundesligauppflyttning.

Helgens macka: Granit Xhakas pass till Juan Arangos 1-0-mål mot Bremen var inget annat än rent och skärt fotbollsgodis. Jag skiter i om Arango var offside, passen var magisk.

Helgens macka 2: Takashi Inuis pass till Stefan Aigners nick som föranledde Vaclav Kadlecs mål mot Dortmund är inget annat än kvalitet. Japanen grundlurar alla, inklusive Marcel Schmelzer i Dortmundförsvaret och friställer Aigner med en 30 meters pass. Se och njut!

Veckans Streich: ”När du spelar mot Bayern behöver du en extrem frustrationstolerans. Det är psykologiskt det svåraste, att spela mot detta lag. Nu har vi tagit en poäng mot Bayern och haft en aning tur.” Christian Streich, min favorittränare i Bundesliga, efter att Freiburg spelat 1-1 mot Bayern och kvitterat i den 86:e minuten.

Annons

Veckans ”tagen på sängen”: Bale till Real! När fan missade jag detta? Skjut mig. Fast enligt The Sun värvade Real Madrid Batman, ett PR-trick utan dess like!

Veckans lederhosen: FC Bayerns nya bortamatchtröja har tagit inspiration av den bayerska traditionsdräkten till oktoberfesten, det vill säga lederhosen och skjorta. Jag vet inte om jag tycker det är snyggt eller fult, men det är något som jag inte gillar men den här tanken. Era åsikter?

Publicerad 2013-09-02 13:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto