Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bundesligatips: Plats 1-2

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Plats 2

Namn: Borussia Dortmund

Grundad: 1909

Arena: Signal Iduna Park (80 700 åskådarplatser)

Tränare: Jürgen Klopp

Utslagna i kvartsfinalen av DFB-Pokal. Tvåa i Bundesliga. Tvåa i Champions League.  Dortmund stod för en bra säsong förra året även om man inte nådde hela vägen, i år handlar det om att återigen stå högst upp tronen.

Jürgen Klopp hade ingen lätt vår. Robert Lewandowski ryktades vara på väg till Bayern München, mitt i allt detta skrev Mario Götze istället på för Bayern och Lewandowski grät upp i pressen om att han hade blivit lovad att han skulle få lämna klubben.

Klopp stod i mitten av allt detta och försökte att hålla laget samman medan man slogs om titlar på alla möjliga fronter.

Annons

Lewandowski är kvar, han lämnar istället klubben efter säsongen med trolig destination i München. I övrigt att har ”Kloppo” förstärkt med spelare som Henrikh Mkhitaryan, Pierre-Emerick Aubameyang och Sokratis Papastathopoulos, något som har breddat laget och samtidigt förbättrat lagets helhet.

I mina ögon så är Klopp världens bästa tränare. Nu har han sitt bästa manskap i Dortmund sedan han tog över klubben och jag tror att det kommer att räcka långt i år.

Dortmund kommer att vara med och slåss på alla fronter. I Bundesliga räcker det dock inte hela vägen utan laget får precis som förra säsongen nöja sig med plats nummer två.

Plats 1

Namn: FC Bayern München

Grundad: 1900

Arena: Allianz Arena (71 000 åskådarplatser)

Tränare: Pep Guardiola

För första gången i klubbens historia går Bayern in inför en säsong som segrare av DFB-Pokal, Bundesliga och Champions League. Jupp Heynckes lyckades leda laget till den berömda trippeln och efter depressionen av säsongen 2011/12 så slog laget tillbaka med all energi som fanns.

Annons

Inför årets säsong är Heynckes inte kvar. Istället är det spanjoren Pep Guardiola som står vid sidan av planen och han planerar att införa sin egen fotbollsfilosofi i sitt nya lag, istället för att fortsätta på Heynckes inslagna väg.

Skillnaderna kanske inte blir enorma. Mycket kommer säkerligen att se likadant ut som tidigare då spelarmaterialet i mångt och mycket är detsamma, men Pep kommer att vilja sätta sin egen prägel på spelet.

Bayern har blivit av med Mario Gomez, men man har tagit in ett antal bra spelare i Mario Götze, Thiago Alcantara och Jan Kirchhoff. Alla tre kommer att bredda det lag som redan sett extremt bra ut på pappret.

Guardiola kommer att behöva tid för att få laget att spela på det sättet som han vill att det ska se ut. Spelarna kommer att behöva tid till att anpassa sig till det nya sättet som Guardiola vill ha det.

Annons

I slutändan har dock Bayern ligan och kanske Europas bästa trupp och något annat än en Bundesligavinst vore en besvikelse. Bayern vinner för andra året i rad Bundesligatiteln i mina ögon.

***

Missa inte att jag medverkar i morgondagens Euro Talk på SvenskaFans och FanTV! Jag, Marcus Birro och Bosse Petersson kommer att prata om europeisk fotboll! Livesändning med start runt 11.00, på eftermiddagen/kvällen bör programmet ligga ute på iTunes och FanTV:s hemsida!

Publicerad 2013-09-08 18:55

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto