Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Landskamper, KPB och Heung-Min Son

Adam Nilssons Tysklandsblogg

För er som ännu inte har sett det så medverkade jag i går i FanTV:s Euro Talk! Mycket trevlig upplevelse. För er som har 90 minuter över så rekommenderar jag starkt att se på programmet. Här finns det!

I går mötte det tyska U21-landslaget det irländska ditot och det blev en ganska ensidig match där irländarna bjöd på ett långt ifrån strålande försvarsspel. Matchen slutade 4-0 efter två mål av Hoffenheims Kevin Volland, ett av Stuttgarts Moritz Leitner och ett av FC Ingolstadts Philipp Hofmann.

Detta resultat betyder att det tyska U21-landslaget efter två matcher är obesegrade (3-0 mot Fäöarna i första matchen) och har en målskillnad på 7:0. En bra inledning i kvalet till EM 2015 i en grupp som utöver Fäöarna och Irland innehåller Rumänien och Montenegro.

I dag ställs det tyska landslaget mot Fäöarna på bortaplan. En upplevelse som på många sätt är annorlunda gentemot vad tyskarna är vana vid. Konstgräsplan, en liten arena och mycket vind kan ställa till besvär för tyskarna – något som Löw insett att andra landslag (till exempel Sverige) har haft mot den lilla önationen.

Annons

Högst tre förändringar kommer vi att få se i startelvan mot Fäöarna gentemot den vi såg mot Österrike. Marco Reus är sjuk och kommer inte att spela. Vem som ersätter på den rollen är oklart. Löw svarade torrt: ”Draxler, Schürrle eller Sidney Sam” när frågan kom upp på presskonferensen inför matchen utan att ge en hint om åt vilket håll vinden drog.

Klart är att Miroslav Klose kommer att inleda från start. Det betyder att han har goda chanser för att bli landslagets meste målskytt genom tiderna. Just nu delar han förstaplatsen med Gerd Müller på 68 fullträffar.

Något annat än tre poäng vore en överraskning i kväll.

Spännande är att Peter Peters, chef i Schalke, i söndagens Bild uttalade sig om att Kevin-Prince Boateng lämnade Italien på grund av rasism. I dag tar Peters tillbaka detta uttalande och skriver på klubbens officiella hemsida att ”efter överläggning med vår sportchef Horst Heldt har det visat sig att mitt antagande är helt felaktigt. Heldt berättade för mig, att rasism definitivt inte var anledningen till Kevins flytt till Schalke.”

Annons

Enligt Heung-Min Sons agent var Manchester United intresserade av anfallaren som istället valde att flytta till Bayer Leverkusen. Flytten till Leverkusen håller Sons agent som ett perfekt ”mellansteg” i den sydkoreanske anfallarens karriär.

Publicerad 2013-09-10 08:40

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto