Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Omgång 6 sammanfattad

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Borussia Mönchengladbach 4-1 Eintracht Braunschweig

Det var inget snack om saken på Borussia-Park. Ett Mönchengladbach med Oscar Wendt i startelvan var bättre än Braunschweig under stora delar av matchen och gick välförtjänt hem med segern. Wendt klev in som målskytt i sin första Bundesligamatch från start denna säsong. Braunschweig hade en bra period efter sitt reduceringsmål till 1-2, men när Gladbach slog in 3-1 på straff var matchen över.

Kommentar BMG: Jag håller Gladbach som ett lag med stor potential i Bundesliga. Ett lag som kan nå hela vägen till en Europaplats. Det har gått fram och tillbaka på den fronten men insatsen mot Braunschweig visade att jag inte är helt fel ute. Wendts insats på vänsterkanten var riktigt bra, även om lagkaptenen Daems kan få tillbaka sin plats när han återvänder från sin skada.

Annons

Kommentar EBS: Thorsten Lieberknecht fortsätter att jobba i motvind. Braunschweig ser fortfarande inte ut som en kandidat till att kunna hålla sig kvar i Bundesliga (hur bedrövligt låter inte det?). Det fanns goda tendenser efter reduceringsmålet men anfallaren Domi Kumbelas gyllene läge till att kvittera blev inte mer än just en gyllene läge – nicken var långt ifrån farlig. Det ser fortsatt tungt ut för Braunschweig.

VfL Wolfsburg 2-1 1899 Hoffenheim

I en match där Hoffenheim inledde starkast var det hemmalaget Wolfsburg som tog tre poäng med sig. Hoffenheim kontrollerade tillställningen till en början och när Anthony Modeste gjorde 1-0 för bortalaget var det helt välförtjänt. Hade det inte varit för en fantastisk brytning av Wolfsburgs mittback Naldo hade Modeste och kunnat sätta 2-0 några minuter senare. I stället klev Ivica Olic fram med två fullträffar efter svagt försvarsspel från Hoffenheim och avgjorde matchen. Wolfsburg kontrollerade den andra halvleken och Hoffenheim klarade aldrig att forcera fram en kvittering.

Annons

Kommentar VfL: Wolfsburg börjar så sakteliga att hitta rätt med sitt spel. Det brister dock ofta i uppspelsfasen där laget är alldeles för beroende av Diegos kreativitet. Naldo har dock växt fram till den mittbacksjätte som klubben hade hoppats på när han värvades inför förra säsongen.

Kommentar 1899: Tränaren Markus Gisdol var extremt besviken efter förlusten igår. Han hade åtminstone förväntat sig en pinne med tanke på hur matchen sett ut, i stället åkte Hoffenheim utan poäng. Men Gisdol ska inte vara allt för besviken, Hoffenheim ser fortfarande starka ut och kommer fortsatt att ta poäng mot tuffa motståndare.

1. FC Nürnberg 1-1 Borussia Dortmund

I en tuff match mellan ett lag som är i botten (Nürnberg) och ett lag som är i toppen (Dortmund) så gick inget lag hem med segern. Två löpstarka lag (mätningar gör gällande att båda lagen ligger på topplistan över antalet sprungna kilometer under en match denna säsong) jobbade stenhårt och det handlar mer om fysik än skönspel på Grundig-Arena. Marcel Schmelzer satte ledningen på en vackert slagen frispark och kvitteringen gjordes av ingen mindre än Per Nilsson (möjlig offsideposition) som dundrade in 1-1 bakom Roman Weidenfeller i den andra halvleken. Ett helt rättvist resultat i slutändan.

Annons

Kommentar FCN: Nürnberg såg ännu en gång riktigt bra ut under delar av matchen. Resultaten har inte gått lagets väg i inledningen av säsongen men nu har man betat av så väl FC Bayern som Dortmund. Laget kommer att börja klättra i tabellen.

Kommentar BVB: Ett Dortmund som var en aning segkörda efter Champions League-matchen mot Napoli i veckan kom aldrig riktigt upp i den standard som vi är vana vid att se dem. Hade kunnat avgöra matchen efter ledningsmålet men lyckades inte få in en boll till. Spännande att se talangerna Durm och Ducksch från start!

1. FSV Mainz 05 1-4 Bayer 04 Leverkusen

Bayer Leverkusen visade inte några tecken på mentala bekymmer efter förlusten mot Manchester United i Champions League. Mainz hade stora bekymmer och det fanns ingen som riktigt tog tag i deras spel när det svajade. Därför tilläts Leverkusen fara iväg efter ett antal mål. Mainz hade inget att sätta emot och den av mig hyllade Nicolai Müller var helt iskall.

Annons

Kommentar M05: Efter en spännande säsongsinledning av Mainz blev det nu ett fall i den annars uppåtpekande formkurvan. Det annars så rutinerade försvaret såg allt utom rutinerat ut och Leverkusen kunde springa lite som dem ville på offensiv planhalva. Thomas Tuchel har fortfarande att jobba på i Mainz om laget vill hamna på den övre halvan.

Kommentar B04: Sami Hyypiä fortsätter att få sitt lag att prestera i Bundesliga. Nyförvärvet Robbie Kruse inledde från start och australiern gjorde ingen besviken – två mål och en assists tillskrevs Kruse och han var ständigt farlig i offensiven. Leverkusen går från klarhet till klarhet och har ockuperat platsen som Tysklands tredje bästa lag.

Hannover 96 2-1 FC Augsburg

Augsburgs svit på tre raka segrar i Bundesliga tog slut på HDI-Arena (f.d. AWD-Arena) i Hannover. Hemmalaget vände och vann efter att Augsburg tagit ledningen på en tveksamt dömd straff. Det jämnade ut sig efter att Hannover också fått en straff som Huszti förvaltade på bästa möjliga sätt. Hannover vann välförtjänt med 2-1, men Augsburg ska inte hänga med huvudena – de visade prov på vilket enormt jobbigt lag dem är att möta.

Annons

Kommentar H96: Hannover är fortfarande ointagliga på sin borg. Hemma i Hannover är laget med idel segrar och visar upp en enorm trygghet. Det såg inte spelmässigt lika bra ut som tidigare, men Hannover fortsätter att vinna och offensiven är som tidigare säsonger deras absoluta styrka.

Kommentar FCA: Tränare Markus Weinzierl var märkbart besviken över att hans manskap inte fått med sig en poäng tillbaka till Augsburg, men samtidigt visade hans lag prov på hur oangenäma dem är att möta. Sascha Mölders är dock ingen målskytt av Bundesligaklass och så länge man inte har en anfallare som kan sätta 10-15 bollar per säsong så vinner man ingen match som denna.

Hamburger SV 0-2 Werder Bremen

I den ångestfyllda Nordderbyt var det Werder Bremen som gick segrande ur striden och som kan pusta ut en aning. Bremen var det bättre laget i den första halvleken och gick in med ledning 1-0 i halvtid. Hamburg var ett helt annat lag i den andra halvleken och var nära på att kvittera. När laget gick på total offensiv i slutet blottade sig luckor bakåt, något som Bremen utnyttjade då Nils Petersen satte sitt andra mål för dagen på övertid.

Annons

Kommentar HSV: Hamburg är behov av en ny tränare med positiv energi och det nu. Heiko Westermann sa efter matchen att det nu handlar om klubbens existens i Bundesliga och jag är beredd att hålla med. Första 45 var katastrofala, andra 45 var bättre men det saknas fortfarande mycket för att laget ska kunna klara sig undan en bottenstrid.

Kommentar BRE: Bremen vann men det var i all ära inte särskilt imponerade. Jag vet inte riktigt var Robin Dutt vill nå med laget, spelmässigt är det framför allt offensiven som saknar tyngd och jag har allt som oftast svårt att se hur Bremen ska kunna göra mål. Nu blev det seger och det behövde klubben, för jag tror inte det blir särskilt många denna säsong.

Schalke 04 0-4 FC Bayern München

I lördagens toppmöte mellan Schalke och Bayern var det Schalke som hade de första 20 minuterna och sedan var det Bayern för hela slanten. Bayern stod för kanske sin bästa prestation denna säsong och spelade stundtals en briljant fotboll. Schalke hade inte mycket att sätta emot och Keller sitter nog lösare än på länge, för Schalke ska inte inkassera sin största hemmaförlust mot Bayern någonsin med det lag man har.

Annons

Kommentar S04: Schalke, Schalke, Schalke…Ja, jag vet inte riktigt var jag ska börja. Första 20 är bra men sedan finns det egentligen ingenting positivt att säga. Jens Keller tycks inte ha någon plan B och det visar sig extremt tydligt mot bra motstånd, frågan är hur länge han sitter kvar på positionen som tränare.

Kommentar FCB: Guardiola sa efter matchen att är det något han har lärt sig i Tyskland så är det att det handlar om att kontrollera motståndarnas kontringar och det var precis vad Bayern gjorde. En riktigt bra match i mångt och mycket, Guardiolas stämpel tycks leda mot något gott.

SC Freiburg 1-1 Hertha Berlin

I helgens, enligt mig, tråkigaste Bundesligamatch så känns det som om Freiburg är det lag som är mest besvikna med resultatet. Man hade ledningen efter att Herthas målvakt Thomas Kraft bjussat på det men Hertha tog sig tillbaka och kvitterade. I den andra halvleken hade Freiburg bland annat en boll i stolpen men man nådde inte hela vägen. En trepoängare hade varit viktig för Freiburg, Hertha är nog glada över poängen.

Annons

Kommentar SCF: Freiburg fortsätter att krampaktigt ta sig igenom Bundesliga. Christian Streich sa inför säsongen att han hade behövt två månader längre försäsong för att få ordning på allt och precis så ser det ut. Freiburg kommer att bli bättre, just nu ser det inte mer än okej ut.

Kommentar HBSC: Efter säsongenstarten så har Hertha Berlin kommit ner på jorden igen. Laget fortsätter att vinna poäng men är inte lika imponerande spelmässigt som tidigare. Kul för norrmannen Per-Ciljan Skjelbred (lån från Hamburg) att han fick skriva in sig i målprotokollet.

VfB Stuttgart 1-1 Eintracht Frankfurt

En rivstart på Mercedez-Benz Arena bjöds vi på då Eintracht Frankfurt hunnit ta ledningen och VfB Stuttgart kvittera inom de första tjugo minuterna. Efter det avtog tempot en aning men vi bjöds fortfarande på en intressant match. Stuttgart hade ytterligare en boll inne men det blev bortdömt för offside (helt rätt domslut). I matchens sista sekund bommade Stuttgarts Ibisevic en straff och det blev oavgjort.

Annons

Kommentar VfB: Stuttgart är fortfarande utan förlust sedan det att Thomas Schneider tog över tränarsysslan från Bruno Labbadia. Det finns en helt annan stabilitet i laget nu än tidigare, högstanivån är dock inte särskilt hög och det krävs att en spelare som Ibisevic sätter sina bollar. Kul att 17-årige talangen Timo Werner gjorde Stuttgarts mål, med det blev hans den yngste målskytten någonsin för Stuttgart.

Kommentar EIN: Armin Veh var tillbaka i staden där han firat en Bundesligatriumf. Frankfurt har efter den katastrofala inledningen på säsongen från klarhet till klarhet. Spelar en lika attraktiv fotboll som förra säsongen och kommer att klättra i tabellen om man undviker skador.

Publicerad 2013-09-22 22:27

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto