Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Löws presskonferens i Stockholm

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Dagens presskonferens med Joachim Löw på hotell Sheraton i Stockholm gav följande information (svar från Löw):

–       Den ledighet laget fick under helgen i två dagar handlade om att njuta av att man gått vidare till VM. Spelarna var på gott humör när de kom tillbaka, även om Löw inte har hunnit hålla enskilda samtal med utvalda spelare.

–       Morgondagen handlar för Sverige om att ta en poäng inför kvalet, medan för Tysklands del handlar det om att vinna ytterligare en kvalmatch (åtta av nio vunna hittills).

–       När det kommer till möjlig startelva så måste Sami Khedira (avstängd) ersättas. Toni Kroos och Per Mertesacker är båda något förkylda och Löw kommer att ta ett beslut kring spelarna först vid den sista träningen innan match. Mario Götze orkar inte nittio minuter men kan komma att få lite speltid. Löw vill dock inte nämna några möjliga förändringar utan tänker vänta till han har sett spelarna träna innan han tar något beslut.

Annons

–       Självklart blev det lite prat om Bastian Schweinsteiger och att han kan komma att spela sin hundrade landskamp mot Sverige imorgon. Löw hyllar hans utveckling från irrationell ungdom till proffs och Löw säger också att han gärna diskuterar fotboll med Schweinsteiger. Löw själv uppnår sin hundrade landskamp som förbundskapten nästa månad då Tyskland ställs mot Italien i en träningslandskamp.

–       En journalist frågade om det fortfarande fanns tid för experiment, något som Löw inte utesluter men menar på att det finns väldigt lite rum för att hinna något göra några större förändringar. De stora testen kommer att ske i de kommande tre matcherna (Sverige samt två landskamper i november). Löw hintade om att det kan bli några nya namn som dyker i de kommande träningsmatcherna (Weidenfeller och Großkreutz har det redan ryktats om).

Annons

–       Manuel Neuer kommer att stå i mål från start i morgon. René Adler kommer fortsatt att få sitta på bänken. Neuer sa själv inför matchen att han vill spela matcher han kan.

–       Max Kruse (Borussia Mönchengladbach) kommer att spela från start på topp i morgon. Det är en förändring vi kommer att se när laget kliver in på Friends Arena till skillnad från den startelva som Tyskland hade mot Irland då Özil spelade som spjutspets.

–       Löw pratar också om att han vill se att laget fortsätter utvecklas, speciellt i defensiven som har sett något skakig ut (inte minst mot Sverige i Berlin). Vägs ände är inte nådd, försvaret har förbättrats sedan Sverigematchen men det finns fortfarande en del att jobba på.

–       Löw hyllade Kroos insats mot Irland och fick frågan var han kommer att spela när Özil återvänder till nummer 10-platsen. ”På mittfältet”, svarade Löw torrt med ett snett leende. Löw ser alla möjligheter för att Kroos kommer att få plats på mittfältet, även om konkurrensen är stentuff. Han kunde inte specificera exakt var han skulle kunna hamna utan att det beror på vilket motstånd man ställs mot, dessutom ser han Kroos som en extremt flexibel spelare. En journalist frågade hur stor chansen är att Kroos får spela när alla mittfältare är tillgängliga, ”stor” svarade Löw på den frågan och menade på att Kroos har tycket ytterligare ett kliv i landslaget.

Annons

–       Kring Löws kontrakt (går ut efter VM) så sa förbundskaptenen att båda parterna (förbundet och Löw) är intresserade av en förlängning men att inget ännu är klart. Samtal kommer att föras efter matchen mot Sverige.

Det var allt jag hann med innan jag behövde lämna för andra ärenden.

Publicerad 2013-10-14 15:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto