Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Kvällens match på Friends

I gårdagens #EuroTalk var jag med, tillsammans med Expressens Thomas Wilbacher och Daniel Kristoffersson diskuterade vi lite kring homosexualitet inom fotbollen, lite Kießling och sedan annat smått och gott. En timme av underhållning för den som gillar fotboll!

I dag ska medverka i #Matchdag som sänds på bland annat fantv.se, svenskafans.com och gp.se. Vi kommer att snacka upp Sverige-Tyskland och jag kommer att försöka ge en hyfsad inblick i det tyska landslaget. Kolla gärna in och kommentera även under hashtagen på Twitter!

I morgon blir det #Halbzeit med mig och Andreas Holm. Tror inte vi har någon gäst klar så det kanske blir en two man show. I vilket fall. Utöver landslagsfotboll och den kommande omgången, är det något ni vill höra oss diskutera? Alla tips är vi väldigt tacksamma för!

Om jag fick välja en startelva för i kväll, helt baserad på mitt tycke och smak (dock baserad på hur Löw vill spela) med väldigt lite tanke på hur det kan tänkas se ut i VM så skulle den se ut så här:

Neuer

Lahm-Hummels-Mertesacker-Boateng

Schweinsteiger-Kroos

Sam-Özil-Götze

Müller

Jag har aldrig varit och kommer heller aldrig bli något större fan av Hamburgs Marcell Jansen. En habil vänsterback men för mig har han inget i en tysk elva att göra. Därför hamnar Boateng på kanten, även om jag helst ser Jerome som mittback.

Sidney Sam är en spelare som har imponerat på mig och eftersom att jag vill ha upp Thomas Müller på topp och inte den oerfarne Max Kruse så blir han perfekt att sätta på högerkanten. Jag skulle också kunna se en lösning med Schürrle på en av kanterna, även om han inte har imponerat i Chelsea-tröjan.

Om jag fick möjligheten att laborera helt fritt skulle elvan hamna i Guardiolas värld och se ut så här:

Neuer

Höwedes-Hummels-Boateng-Jansen

Lahm

Müller-Schweinsteiger-Kroos-Özil

Götze

Lahm som ”sechser” och med en hel drös Bayern München-spelare offensivt. Eftersom att jag gillar Höwedes (dock en mittback i mina ögon) så hamnar han i startelvan eftersom att jag plockar upp Lahm på mittfältet. Problemet är fortfarande anfallsdilemmat – som ni märker värderar jag inte Kruse särskilt högt, jag vet faktiskt inte hur bra han fungerar i ett lag som har övervägande del bollinnehav (varken Mönchengladbach eller Freiburg spelar på ett sådant sätt).

Mest troligt är det dock att vi får se följande elva (tagen från Kicker):

Neuer

Lahm-Mertesacker-Boateng-Jansen

Schweinsteiger-Kroos

Müller-Özil-Götze

Kruse

Det är ingen dålig elva alls, snarare tvärtom. Sverige kommer att få möta ett riktigt bra lag och trots två ”festnätter” (BULLSHIT) så kommer Tyskland att gå in och var stora favoriter. Sverige måste utnyttja Tysklands ”mättnad” efter att ha gått vidare till VM.

Det blir i vilket fall en spännande match på Friends Arena. Jag kommer att vara där som sagt och om ni springer i mig så får ni gärna kliva fram och säga ett par ord. Alltid roligt med sådant!

Dessutom, jäkligt trevligt att se alla “stammisar” som följer bloggen kommentera! Mycket härligt med bra svar.

Och sist, men inte minst: vilken elva önskar ni att få se i kväll? Och vilken elva tror ni att ni kommer att få se i kväll?

Publicerad 2013-10-15 kl 10:32

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons