Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kießlings "phantomtor"

Adam Nilssons Tysklandsblogg

En match hann det gå av omgång nio inom en av säsongens snackisar dök upp i matchen mellan Hoffenheim och Leverkusen. Bortalaget Leverkusen hade tagit ledningen genom Sidney Sam och det är Stefan Kießlings utökning som har skapat rubriker i Tyskland.

Ett till synes helt normalt mål har visat sig vara helt felaktigt. Kießling nickar in bollen i mål, problemet är att bollen går in via utsidan av nätet – något som varken domaren eller andra spelare tycks vara medvetna om, åtminstone är det ingen som påpekar det.

Här har ni målet:

[youtubeplay id=”Ypd5zrOnxmc” size=”medium”]

Hoffenheim reducerade till 1-2 i slutet men lyckades inte få med sig några poäng från matchen. Nu diskuteras det hur förbundet ska gå till väga kring matchen.

En som själv har varit inblandad i en liknande händelse, Thomas Helmer, är helt klar på sin sak: det bör bli omspel.

Annons

Den 23:e april 1994 låg Helmer själv bakom ett så kallat ”phantomtor”. I matchen mot Nürnberg, som komiskt nog även den slutade 2-1, fick Helmer ett mål med sig som inte heller var något mål. Domaren Osmers var dock helt säker på sin sak.

[youtubeplay id=”0qDV_9tqMtc” size=”medium”]

Det blev dock omspel i matchen mellan Bayern och Nürnberg, något som slutade i en 5-0-seger till Bayern.

Mycket tyder på att det blir omspel även i matchen mellan Hoffenheim-Leverkusen, något annat vore felaktigt. Beslut lär komma inom den kommande veckan men tills vidare från Leverkusen njuta en kort stund av att vara serieledare i Bundesliga.

Publicerad 2013-10-19 09:32

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto