Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Freiburgs nya fynd: Nicolai Lorenzoni

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Freiburg fortsätter att missa chanser att vinna. I dagens match mot Estoril i Europa League hade man ledningen med 1-0 men trots spelmässigt övertag lyckades man inte få med sig tre poäng. Estoril kvitterade i den andra halvleken till 1-1, ett resultat som stod sig till slutsignalen.

Nu har visserligen Freiburg och tränaren Christian Streich var tydlig med att påpeka att klubbens stora fokus ligger på Bundesliga, inte Europa League, men likväl hade han nog hoppats på en seger i dagens match.

Brist på en trepoängare i all ära men i dagens Freiburg fick vi sett ett genombrott. På vänsterbacksplatsen i Freiburg spelade den 21-årige Nicolai Lorenzoni som stod för en mycket intressant insats. Lorenzoni hör till vardags hemma i klubbens b-lag, men eftersom att Streich vill spara på krutet till Bundesliga så fick Lorenzoni chansen och som han tog den. 21-åringen gjorde ett riktigt bra jobb på vänsterkanten och jag är övertygad om att vi kommer att få se mer av honom ju längre denna säsong lider. Lorenzoni är född i Schweiz och representerade bland annat FC Basel innan han hamnade i SC Freiburg 2011.

Annons

Ett annat intressant namn på planen var Vladimir Darida. Darida har värvats från Viktoria Plzen och är faktiskt född på exakt samma datum som jag (8 augusti, 1990). Mittfältaren gjorde mål i sin debut och är en spelare som kommer att lyfta Freiburgs spel till en annan nivå än vad jag har sett tidigare av klubben, åtminstone denna säsong.

För Eintracht Frankfurt går det desto bättre i Europa League. Efter vinst i kväll har laget nu vunnit alla sina tre inledande matcher i gruppspelet och är med det överlägsen gruppetta på nio poäng (Maccabi Tel Aviv är tvåa på fyra poäng).

Vaclav Kadlec fortsätter att imponera i Frankfurttröjan och stod för ytterligare ett mål i dagens match. Den unge anfallaren som Frankfurt jobbade länge med att få till flygplansmetropolen har slagit sig in med dunder och brak i Frankfurts startelva. Trots berg och dalbanan som transfern var, så finns det inga tvivel att det var värt besväret för Kadlec har bidragit med ytterligare en dimension till anfallsspelet som varken Srdjan Lakic eller Joselu har kunnat göra.

Annons

Den andre målskytten i matchen var den kebabälskande Alexander Meier som förra året var lagets målfarligaste spelare. I år har målskyttet haft en positiv trend, problemet för Meier har dock varit hans skadebekymmer och det har verkligen svidit för Frankfurt att ha honom borta då han är en nyckelspelare i Armin Vehs lag.

2-0 slutade matchen mot Maccabi Tel Aviv och mycket tyder på att Eintrachts Europa-äventyr fortsätter ett bra tag till!

Min medverkan i Achtung Fussball kan ni se på följande länk:

[youtubeplay id=”OR7b–6zs7w” size=”medium”]

Jag hade en mycket trevlig stund tillsammans med Christopher Kviborg och Johan Arneng. Snack om Kießlings ”spökmål”, Ruhrderbyt med mera finns att njuta av i programmet. Dessutom dyker Janne Tauer upp på ett hörn och Tauer får man aldrig gå miste om att se/höra!

Annons

Veckans #Halbzeit kommer ut i morgon för de som undrar var programmet har tagit vägen!

I morgon drar Bundesligahelgen igång med en högst intressant match mellan VfB Stuttgart och FC Nürnberg. Stuttgart, som ännu inte har förlorat med Thomas Schneider som tränare, är storfavoriter på Mercedes-Benz-Arena. Det ska dock bli högst intressant att se vad Nürnberg med den nye, holländske tränaren Gertjan Verbeek kan sätta emot i Stuttgart.

Någon som har koll på denne Verbeek? Jag har nämligen försökt att hitta information men den är sparsam på språk jag begriper mig på. Vad jag har förstått är Verbeek en tränare som håller hårt på disciplin och drillar rejält med taktik, mer har jag inte kunnat läsa mig till.

I vilket fall: en mycket intressant match inleder Bundesligahelgen!

Publicerad 2013-10-24 23:02

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto