Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Ballon D’Or: Var är Dortmund?

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Nomineringarna till Ballon D’Or blev ett tecken på Bayerns stora framgångar förra säsongen. Hela sex spelare fick klubben med (Neuer, Müller, Lahm, Schweinsteiger, Robben och Ribéry). Dessutom är Jupp Heynckes med bland de tio tränare som kan få priset som årets tränare.

Frack Ribéry borde ligga bra till med tanke på att han blev utnämnd till Europas bästa spelare i år. En sådan utnämning brukar vara ett tecken på att en spelare är med i kampen om Ballon D’Or.

Jag skulle tro att de fyra tyskarna ligger ganska dåligt till. Neuer är dels målvakt, dels hade han inte ett sådan fantastisk säsong förra året att han borde vara intressant för att vinna priset. Lahm är visserligen alltid bra, men tycks aldrig få den riktiga uppskattning han förtjänar efter att ha varit världsledande på sin position i flera år det. Schweinsteiger lider av ett liknande scenario. Thomas Müller var riktigt bra även han men når inte upp till den nivå som till exempel en Franck Ribéry hade.

Annons

Arjen Robben gjorde det bra men inte heller han var på Ribéry-nivå. Nu avgjorde han Champions League-finalen vilket många människor har i minnet, men sett till hela säsongen var Ribéry klart starkare i mina ögon. Kampen för Ribéry kommer precis som alltid att ligga i Cristiano Ronaldo och Lionel Messi. Nu tycks visserligen Zlatans namn diskuteras flitigt, men det beror mycket på att han just nu har en galen form och det här priset utgår ju i från en längre period så där tror jag Zlatan fallerar.

Ribéry har goda chanser att vinna priset som årets spelare. På tränarsidan känns Jupp Heynckes som den hetaste kandidaten till tränarpriset. Vem kan klå en trippel egentligen? Det skulle vara en oerhörd besvikelse i mina ögon om han inte får det priset, för det förtjänar han verkligen.

Det som förvånar mig är det faktum att Bayern München har sex spelare med, medan Borussia Dortmund endast har en i Robert Lewandowski. Visserligen tycker jag inte att någon Dortmundspelare har varit på den nivån att denne hade kunnat utmana om titeln. Samtidigt tycker jag att det finns flera spelare i Dortmund som har varit bättre än till exempel Manuel Neuer, Thiago Silva och Yaya Touré. Ett par utnämningar, tre-fyra stycken ungefär, hade varit ett tecken på den fantastiska prestation som Dortmund faktiskt stod för den förra säsongen.

Annons

Jürgen Klopp är med bland alternativen till årets tränare och även om han inte lär få det i år är jag helt övertygad om att vi kommer att få se ”Kloppo” vinna det priset i framtiden. Han är ämnad för att göra det.

***

Just nu laddar jag inför min fotbollsresa nästa vecka. På torsdagen flyger jag ner till Bremen för att därifrån ta mig vidare till Braunschweig. På fredagskvällen ska jag se derbyt mellan Hannover och Braunschweig vilket är en extremt laddad match. På lördagen ska jag se Wolfsburg-Dortmund vilket även det lär bli en mycket trevlig upplevelse. Någon som har koll på städerna Bremen, Hannover, Braunschweig och Wolfsburg? Har ni några tips på något som jag absolut inte får missa när jag är där?

Publicerad 2013-10-30 09:07

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto