Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Lite CL-snack

Det blev inte samma fina afton som för två veckor sedan för Bayer Leverkusen och Bayern München i Champions League.

Bayern visade inte alls upp den klass laget har i mötet borta mot Viktoria Plzen som man gjorde i hemmamötet. Det blev visserligen en seger, 1-0, men många hade förväntat sig mer – inklusive jag själv. Samtidigt kan jag inte begära att Bayern går ut gång på gång och vinner med tre, fyra eller möjligen fem mål när motståndet är av det svagare slaget. Fotboll handlar om att vinna och det är vad Bayern gör. Mandzukic nätar, mer behövdes inte igår och nu är slutspelsplatsen spikad för Lahm och grabbarna.

För Bayer Leverkusen blev det en poäng efter att laget med stor hjälp av målvakten Bernd Leno krigat till sig en poäng. En vinst hade naturligtvis varit att föredra, men en poäng gör att laget fortfarande håller kurs mot slutspelet. Shakhtar, som var motståndet igår, jagar två poäng bakom och det ser ut som om det avgörs i den sista matchen då Leverkusen åker till Spanien (Shakhtar ställs mot Manchester United) för att möta Real Sociedad på bortaplan. För inte kan man förvänta sig att Leverkusen ska vinna hemma mot Manchester United (som förvisso inte imponerar inte) och på så sätt skaffa sig ett ypperligt utgångsläge inför den sista matchen i Spanien.

Idag spelar Schalke på bortaplan mot Chelsea och mina förväntningar är låga på Gelsenkirchenlaget. Det är visserligen Champions League och större under har skett, men jag har svårt att se att Schalke ska kunna rubba Chelsea på Stamford Bridge i London. En poäng vore guld värt och skulle vara högst oväntat. Nu står inte gruppspelet och faller med denna match, utan det handlar om att vinna mot Basel och Steaua Bukarest efter det – något som Schalke borde klara av. Och då är laget vidare från gruppspelet.

Sist men inte minst har vi toppmötet mellan Borussia Dortmund och Arsenal som blir högst intressant att följa. I en grupp som har tre lag på sex poäng (Dortmund, Arsenal och Napoli) är det viktigt att gripa tag i vartenda halmstrå och en vinst ikväll skulle ge Dortmund förarsitsen. En förlust skulle betyda en plats i bakluckan. Jag tror och hoppas att Dortmund vinner ikväll, men vid en eventuell förlust kan det bli jobbigt för förra årets finallag. Då skulle returmötet mot Napoli kunna bli riktigt, riktigt ångestladdat.

Kul är det dock att alla de tyska lagen (förutom Bayern som redan är klara) har högst rimliga chanser att ta sig vidare från sina grupper, något som jag förutspådde att de skulle klara av. Det är gott tecken för tysk fotboll att alla lagen klarar av att konkurrera på denna nivå.

Twitter: @atnilsson

Mail: adam.nilsson01@gmail.com

Publicerad 2013-11-06 kl 09:11

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons