Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Wendts framgångsrika säsong i mediaskuggan

I skymundan av media lever Oscar Wendt. Den 28-årige vänsterbacken har inte fått några större rubriker de senaste åren. I Borussia Mönchengladbach har han levt i medias periferi och ingen har ägnat någon större energi på att skriva om hans liv i Tyskland. Jag har för min del inte heller skrivit många ord om Wendt.

Nu har det gått tre år och Wendt har sakta men säkert jobbat sig fram till att vara ordinarie i ett lag som ligger fyra i en av Europas bästa ligor. Det genom att hålla undan Mönchengladbachs lagkapten Filip Daems från platsen på vänsterbacken. Bedriften att ta platsen från en 34-årig lagkapten som varit i klubben sedan 2005 är bara den i sig värd en eloge, för det ytterst svårt.

I går nätade Wendt återigen, hans tredje mål på hans åttonde match från start. Målet betydde 2-0 för Mönchengladbach på bortaplan mot Stuttgart. Ett resultat som också blev slutresultatet och nu cementerar sig Mönchengladbach på den fjärde och sista Champions League-platsen i Bundesliga.

Om Mönchengladbach fortsätter att hålla i sin form är de en av de absolut hetaste kandidaterna till att hamna i Champions League tillsammans med de tre toppklubbarna Bayern München, Borussia Dortmund och Bayer 04 Leverkusen. Och det med Wendt som vänsterback.

Wendt har gått från klarhet till klarhet och klubben har själva pratat om honom som en man för framtiden. Det var därför sportchefen Max Eberl skrev ett nytt kontrakt med Wendt för bara några veckor sedan som sträcker sig till 2016. Lagkaptenen Daems kontrakt går ut 2014, han har ännu inte blivit erbjuden en förlängning. Det visar på vilket förtroende klubben har för svensken.

Vi får följa Wendt och Mönchengladbachs framfart vidare ju längre säsongen lider. Själv har jag sett över hur jag ska kunna ta mig ned till Gladbach för att göra det på närmare håll. Om någon sitter på kontaktuppgifter till Oscar eller Branimir (Hrogta) så får man med glädje skicka ett mail till mig (adam.nilsson01@gmail.com) så skulle jag kunna göra ett reportage kring klubben. Det hade varit en dröm för mig att få göra!

I dag är det då dags för Borussia Dortmund mot Bayern München. Klockan 18.30 drar matchen igång. Matchen sänds på Eurosport 2 men det finns säkerligen andra sätt som man kan se matchen på.

En annan match som jag tycker att man bör hålla ett öga på i dag är bottenmötet mellan Eintracht Braunschweig och SC Freiburg som är en sexpoängsmatch. Båda lagen är i stort behov av poäng och det blir spännande att se om Braunschweig kan rå på Freiburg och vid en eventuell vinst faktiskt ta sig ovanför nedflyttnings- och kvalstrecket.

En match som lär bjuda på många mål är Hertha Berlin mot Bayer Leverkusen. Hertha spelar en offensiv på fotboll på hemmaplan vilket passar Leverkusens kontringsspel perfekt. Det skulle inte förvåna mig om det rinner i väg i slutändan och att Kießling har satt två bollar i nät.

Nåväl, jag missar all fotboll då jag jobbar hela dagen men förhoppningsvis kan jag se repriser i kväll för att stilla min fotbollsabstinens!

På återseende!

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2013-11-23 kl 11:37

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons