Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Klose till Galaxy?

Medverkade i gårdagens Euro Talk på SvenskaFans/FanTV. Minst sagt blandade reaktioner kring mitt framträdande, men det är så det är. Personligen tycker jag fick sagt vad jag ville ha sagt. Självklart hade det kunnat vara bättre, det hade också kunnat vara sämre. Nåväl, kolla gärna på avsnittet och kommentera! All konstruktiv kritik är välkommen (precis som alltid).

Det stora samtalsämnet just nu tycks vara ”läckan” i Bayern München. Pep Guardiola har lovat att huvuden ska rulla efter att han fått reda på att någon har läckt taktisk information till tidningen Bild. Ännu har det inte kommit fram vem läckan är men förr eller senare lär vi fått ett svar på detta. Jakten fortsätter innanför väggarna på Säbener Straße.

Enligt diverse olika medier sägs det att Miroslav Klose är nära att skriva på för LA Galaxy och därmed lämnar Italien efter säsongen. Ett sådant beslut skulle betyda att Kloses tid i landslaget inte är förbi, men att det blir bra mycket svårare för honom att medverka även om han är en av Joachim Löws favoriter. Frågan är om Klose själv vill fortsätta, mycket har tytt på att VM blir hans sista framträdande i landslagströjan.

Klose kommer att vara ett tapp för landslaget. Mario Gomez har ännu inte lyckats etablera sig på samma framgångsrika sätt i anfallet, Max Kruse har ännu inte tagit chansen och Stefan Kießling är i frysboxen. För mig är Kevin Volland den givna ersättaren på lång sikt. Hans speltyp skulle passa in perfekt tror jag i det nuvarande landslaget och det är en spelare jag hoppas på att få se som en outsider i VM-truppen.

I kväll spelar Dortmund sin viktigaste match för hösten. Hemmamötet mot Napoli avgör om laget ens har en chans att ta sig vidare till slutspelet av Champions League. En vinst är ett måste, något som Jürgen Klopp och hans mannar är högst medvetna om. Chanserna är mindre än tidigare men fortfarande inte små. Jag kan se Dortmund vinna, det handlar bara om att sätta lägena – något som laget inte lyckades med mot Bayern München.

En tänkbar startelva ser ut som följer:

Weidenfeller

Großkreutz – Sokratis – Kehl – Durm

Bender – Sahin

Kuba – Mkhitaryan – Reus

Lewandowski

Det är ingen dålig startelva. Det enda frågetecknet är Sebastian Kehl som mittback, men Kehl är lagets mest rutinerade spelare och gör ytterst sällan bort sig. Vi håller tummarna för att Dortmund lyckas hålla liv i slutspelsdrömmen!

Schalke har goda möjligheter att spela till sig en slutspelsplats i kväll. En vinst borta mot Steaua Bukarest samtidigt som Chelsea vinner mot Basel skulle betyda att platsen är säkrad. Schalke vill att det ska för att undvika ett avgörande mot Basel i den sista gruppspelsmatchen. Schalke bör vinna mot Steaua, men samtidigt har laget blandat och givit hela säsongen, vilket gör att jag inte riktigt litar på att de faktiskt fixar detta.

En trolig startelva för Schalke:

Fährmann

Uchida – Höwedes – Matip – Aogo

Neustädter – Jones

Farfan – Boateng – Draxler

Szalai

Hildebrand är borta på grund av skada vilket gör att Ralf Fährmann tar plats i målet. Det är absolut inget tapp. Hildebrand har en skakig säsong bakom sig och klubben har givit tydliga signaler på att man inte planerar att förlänga Hildebrands kontrakt som går ut efter säsongen, något som har sett ännu mer press på den före detta landslagsmålvakten. Därför är det bara till Schalkes fördel om Fährmann tar plats i målet

I morgon spelas Halbzeit in. Podcasten finns numera uppe på iTunes. Har ni något ämne ni vill att jag och Andreas ska ta upp? Kommentera, maila, twittra!

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2013-11-26 kl 13:32

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons