Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Thomas Hitzlsperger kommer ut som homosexuell

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Anton Hysén har gjort det i Sverige. Nu är det dags för en prominent tysk fotbollsspelare att bekräfta sin homosexuella läggning. Det är den före detta landslagsmannen Thomas Hitzlsperger som i dagens Die Zeit berättar att han är homosexuell. Hitzlsperger som slutade med fotbollen för ett par månader sedan har bland annat spelat 52 landskamper för Tyskland och spelade för bland annat Bayern München, Aston Villa, Lazio och VfB Stuttgart under sin karriär.

”Jag går ut med min homosexualitet, för att jag vill lyfta diskussionen kring homosexualitet inom proffsidrotten”, säger Hitzlsperger till tidningen där han också är krönikör. Han känner att det är en bra tidpunkt att gå ut med det efter att han precis avslutat sin karriär.

I texten säger Hitzlsperger också att ”i England, Tyskland och Italien är homosexualitet inget seriöst ämne, åtminstone inte i omklädningsrummet”.

”Jag har aldrig skämts för att jag är homosexuell”, fortsätter han i intervjun. Men han påpekar också att det inte alltid har varit enkelt med tanke på den jargong som finns inom proffsfotbollen.

Annons

Hela intervjun släpps idag på Die Zeits app och i den trycka tidningen under torsdagen. Där kan man bland annat läsa reaktionerna från förbundskaptenen Löw och teammanagern Oliver Bierhoff när han berättade för dem att han skulle gå ut med det i medierna.

Det är en historisk dag för tysk fotboll när en sådan framträdande figur inom fotbollen kommer ut som homosexuell. Jag kan bara hoppas på att det ger flera tryggheten att kunna gå ut med sin sexuella läggning i en värld där det inte har varit så givet att man kunnat göra det utan att få höra invektiv.

En längre text kommer under kvällen eller morgondagen då jag har tillgång till hela intervjun med Hitzlsperger!

Källa: https://www.zeit.de/sport/2014-01/thomas-hitzlsperger-homosexualitaet-fussball

Publicerad 2014-01-08 12:14

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto