Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Franck Ribéry höstens spelare enligt kickers läsare

En rejäl paus från skrivandet och den tyska fotbollen har givit mig ny energi inför våren och sommaren som utöver Bundesliga bjuder på Champions League, Europa League och ett fotbolls-VM där tyskar är högst involverade. 2014 kommer att bli ett aktivt och intensivt år för alla som följer och gillar den tyska fotbollen.

Tanken är att jag ska ledsaga er igenom den, eller åtminstone var en del av den detta år. Efter snart ett år på Fotbollskanalen känner jag mig än mer taggad på att få skriva om den fotboll som intresserar mig mest. En människa på Flashback (där jag går under namnet Haendlmaiers) kallade mig först en ”bratwurstrunkare” och ja, det är precis vad jag är.

Så nu tar vi nya tag och hoppas på att 2014 blir ett lika framgångsrikt år för den tyska fotbollen som 2013 blev. Chansen att det blir en heltysk CL-final är inte stor, men den finns där. Att landslaget ska kunna stå för en stark insats i Brasilien-VM är förväntat och frågan är om Eintracht Frankfurt kan fortsätta att imponera i Europa League på samma sätt som laget gjorde under gruppspelet.

I kicker (tidningen som alltid ska skrivas med liten begynnelsebokstav) har tidningen genomfört en omröstning bland sina läsare kring höstsäsongen i Bundesliga och andra intressanta frågor. Föga förvånande blev Franck Ribéry utnämnd till höstens bäste spelare och fick 38,4% av rösterna. Ribéry följdes av Philipp Lahm (9,9%), Arjen Robben (7,0%) och Raffael (4,7%). En överlägsen seger för Ribéry med andra ord som också blev utnämnd till den bäste spelaren i världen av läsarna med sina 29,2% av rösterna. Där följdes han av Cristiano Ronaldo (27,3%) och Lionel Messi (22,2%).

93,4% är övertygade om att inget laget kommer att kunna ta titeln i från FC Bayern. Och vem kan säga emot dessa? De 6,6% som tror att Bayerns försprång kan hämtas upp är optimistiska själar, men också en aning naiva i mina ögon. Bayern går mot titeln och absolut inget ser ut att stoppa dem just nu.

När det kommer till nedflyttningsstriden fick läsarna rösta på vilka två lag som åker ur och med 93,8% av rösterna är Eintracht Braunschweig det lag som flest förväntar sig får lämna Bundesliga när säsongen är över. Sällskap gör enligt läsarna FC Nürnberg som fick 57,3% av rösterna. SC Freiburg fick 21,9% av rösterna och Eintracht Frankfurt endast 4,6%. Intressant är dock att alternativet ”en annan klubb” fick hela 22,4% av rösterna. Bottenstriden kan alltså komma att involvera ytterligare lag utöver de som redan håller till där nere just nu.

Den tränare som får bäst betyg av läsarna är inte Pep Guardiola, utan istället är det Mönchengladbachs Lucien Favre som tar hem vinsten före Guardiola och Hertha Berlins Jos Luhukay. Lägst betyg fick Robin Dutt och ovan honom finns två nyanställda i Gertjan Verbeek och Bert van Marwijk.

När det kommer till hur klubbarna sköts är det Bayern München som vinner före Borussia Mönchengladbach och Borussia Dortmund. Kul att Mönchengladbach får det erkännande som klubben förtjänar. Är det en sportchef som i princip alltid imponerar så är det Max Eberl som står för ett fantastiskt jobb i Gladbach.

Enligt läsarna sköts Hamburg sämst och ovan dessa återfinns två andra klubbar från norra Tyskland i Hannover och Werder Bremen. Även Schalke återfinns långt ned på listan (fjärde från slutet) och det är inte helt oförtjänt med tanke på den panik som alltid tycks råda i klubben.

En fråga kring 2. Bundesliga fanns det och det var kring vilka lag som kunde tänkas gå upp och där är läsarna rörande överens om att vi åter får se FC Köln i toppdivisionen. 96,6% tror att ”Effzeh” kommer att fortsätta sitt återtåg mot Bundesliga i samma bravur som under hösten. 52,1% tror att det är ett annat publiklag i FC Kaiserslautern som gör Köln sällskap till Bundesliga, 32,7% tror att det blir Greuther Fürth som följer Köln upp till Bundesliga. Jag dreglar över tanken på att Köln och Kaiserslautern åter skulle vara i Bundesliga. Två lag med tradition och högt publiksnitt som dessutom har intressanta tränare och lagbyggen på gång. Ett lyft för Bundesliga vore det utan dess like.

På återseende!

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-01-21 kl 09:41

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons