Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Bara en dag kvar…

I morgon sätter återigen Bundesliga igång och det med ett riktigt toppmöte mellan Borussia Mönchengladbach och Bayern München. Ligatrean tar emot ligaettan på hemmaplan och inget annat en jämn batalj är att vänta.

Det är oerhört skönt att Bundesliga är tillbaka. Nu väntar sjutton omgångar (arton för Bayern München och VfB Stuttgart) av fotboll. Vilka kommer att knipa Champions League-platserna? Vilka lag åker ut? Frågorna är många och ovissheten är ju trots allt ganska stor.

Jag har till exempel svårt att se att Schalke 04 ska kunna knipa en Champions League-plats trots att man endast är fyra poäng från den sista (som just nu besitts av Dortmund). Utöver Bayern München och Bayer Leverkusen, som jag tror båda kommer att nå Champions League, finns det utöver Dortmund och Schalke, lag som Wolfsburg, Mönchengladbach och Hertha som är uppe och slåss om att sluta topp-4.

Mitt tips är att det blir Dortmund och Wolfsburg som kniper de två sista platserna till Champions League. Dortmund kommer att växa i och med att alla dessa skadade spelare kommer att återvända under våren. Wolfsburg har i nyförvärvet Kevin de Bruyne fått in ytterligare stjärnglans i ett lag som under stora delar av hösten visade ruskigt stark form. Dessutom är Dieter Hecking en tränare som jag håller väldigt högt.

Men vad händer med Mönchengladbach då? Ptja, en Champions League-plats är inom räckhåll men jag tror ändå inte att det räcker hela vägen. Jag saknar en viss bred i truppen och känslan är att det förr eller senare lär dyka upp en längre formsvacka som gör att laget kommer att tappa mark i tabellen. Lucien Favre är visserligen en riktigt bra tränare och offensivt ser det fantastiskt bra ut för Mönchengladbach, men defensivt är jag mer oroad för hur det kommer att gå. Därför tror jag att de tillsammans med Schalke hamnar på Europa League-platserna.

I nedflyttningsstriden är det inte lika enkelt att sia om utgångsläge då det alltid har en tendens att ske högst oväntade saker där. Jag tror att de två nuvarande jumbolagen, Braunschweig och Nürnberg, åker ur. Båda lagen har haft stora problem under hösten och har inte visat tillräckligt för att imponera på mig. Då har lagen ovan (Freiburg, Frankfurt med flera) visat större kvalitet.

Om det är något lag som jag kan se göra en riktigt usel vår så är det dock Hannover. Efter att ha sparkat Mirko Slomka och ersatt honom med den unge och orutinerade Tayfun Korkut så är jag långt ifrån övertygad om att detta tränarbyte är ett lyft för klubben. Spelartruppen är densamma och självförtroendet tycks vara kört i botten. En bra start på våren och läget skulle vara lugnt i Hannover, men om det går åt motsatt håll kan jag se Nürnberg passera Hannover när tabellen är sluträknad.

Ett inlägg av kortare variant i dag. Mer att vänta i morgon. Vad är era förväntningar på Bundesligavåren?

På återseende!

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-01-23 kl 12:38

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons