Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Han är ter Stegens ersättare

Att Marc-André ter Stegen med största sannolikhet lämnar Borussia Mönchengladbach till sommaren för spel i FC Barcelona har länge varit på tapeten. Nu kommer nästa tecken på att ter Stegen lämnar i sommaren då ersättaren tycks vara klar.

I FC Basels klubbmagasin från gårdagen står nämligen följande citat på sida 28: ”Das wird im Übrigen auch wieder der fall sein, wenn Yann Sommer ab nächster Saison nicht mehr das Basler Tor, sondern jenes von Borussia Mönchengladbach hüten wird.”

Löst översatt betyder det att Sommer från och med nästa säsong kommer att vakta Mönchengladbachs mål och inte Basels.

Yann Sommer har länge ryktats vara etta på listan över Mönchengladbachs tänkbara ersättare till ter Stegen och har med Basel spelat flera säsonger i Champions League samt representerat det schweiziska landslaget på såväl ungdomsnivå som på a-landslagsnivå och Sommer kommer med största sannolikhet att vara med i Ottmar Hitzfelds schweiziska landslag som åker till Brasilien i sommar.

FC Basel har själva inte velat gå med nyheten själva ännu och enligt den schweiziska journalisten David Wiederkehr har klubben sagt att det ”ännu är för tidigt för ett officiellt bekräftande”.

Om vi plussar ihop ett plus ett så ser det alltså ut att vara helt klart att Marc-André ter Stegen vaktar Barcelonas mål den kommande säsongen medan Yann Sommer vaktar Borussia Mönchengladbachs.

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-03-02 kl 16:08

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons