Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Anfallet är Tysklands problem

”Mer tur än skicklighet” står det i dagens Kicker-upplaga efter Tysklands 1-0-seger mot Chile i gårdagens träningslandskamp. Tyskarna fick svidande kritik efter matchen och blev utbuade när slutsignalen ljöd igår på Mercedes-Benz Arena.

Ett omotiverat, ostrukturerat och tafatt Tyskland lyckades med nöd och näppe vinna med 1-0 mot ett Chile som kändes starkare, vassare och framför allt – mer inspirerat. Hade det inte varit för en ribba och lite avsaknaden av precision i avsluten så hade Chile vunnit igår.

I startelvan återfanns Philipp Lahm som defensivt ankare på mittfältet, Kevin Großkreutz tog högerbackplatsen och något oväntat fanns den formsvage Mezut Özil med från start. På bänken satt de möjliga debutanterna André Hahn (Augsburg), Matthias Ginter (Freiburg) och Shokdran Mustafi (Sampdoria) kvar, spelare som många hade hoppats på att få se mer av.

Nu fick förvisso Ginter göra ett kort inhopp i slutskedet av matchen och visa upp sig i ett par minuter, men i övrigt valde Jogi Löw inte att chansa med laget utan han höll sig till de spelare som han sedan tidigare använt sig av i landslaget. Marcel Schmelzer, André Schürrle och Lukas Podolski var utöver Ginter de spelare som blev inbytta igår.

Det var oerhört fegt av Löw i mina ögon som hade alla chanser att testa några nya namn som kan tänkas följa med till Brasilien i sommar. För chanserna är inte särskilt många att göra det, frågetecknen är desto fler vilket gör att det ännu är oklart hur truppen kan komma att se ut i sommar.

Kicker skriver att fjorton spelare har säkra VM-biljetter, dessa är: Neuer, Boateng, Lahm, Mertesacker, Hummels, Schmelzer, Schweinsteiger, Kroos, Thomas Müller, Özil, Götze, Podolski, Schürrle och Klose.

Om vi utgår ifrån att dessa fjorton är säkra betyder det att vi fortfarande har nio platser att fylla. Med Philipp Lahm som tänkbar mittfältare och med tanke på att Kevin Großkreutz stod för en habil insats igår ligger nog Dortmundsonen mycket bra till för att knipa en biljett.

Men problemet ligger varken i försvaret eller på mittfältet, det absolut största frågetecknet återfinns i anfallet där Miroslav Klose är den ende renodlade anfallaren som tycks vara säker på att få spela VM i sommar för Tyskland. Den andre som har haft en säker biljett de senaste åren är Mario Gomez, men med tanke på Gomez skadebekymmer och att han inte riktigt har etablerat sig som en perfekt ersättare i Kloses frånvaro så ser det just nu ut som om Fiorentinaspelaren kan få det svårt att knipa en biljett.

Ironiskt kan det tyckas att hans skadebekymmer nämns som en anledning då Miroslav Klose har varit minst, om inte mer, skadebenägen de senaste åren. Men Klose är en favorit hos Löw och så länge han kan stå på sina två ben och klara av åtminstone 60 minuter per match så är han en given kandidat i truppen.

Därför är frågan nu: vilka anfallare, utöver Klose, följer med till VM om nu Gomez ser ut att mista sin position?

Pierre-Michel Lasogga var uttagen till truppen men skadade sig i förberedelserna och kunde inte medverka mot Chile. Lasogga har haft en svajig säsong i Bundesliga där han blandat bra insatser med dåliga, dock är van att ligga uppe ensam på topp vilket gör att han skulle passa in i Löws system. För mig har hans säsong inte varit tillräckligt bra för att han ska få bära den tyska landslagströjan i sommarens VM.

Stefan Kießlings namn dyker alltid upp i diskussionen och frågan är om han någonsin varit närmare en comeback än nu. För när de andra tyskarna anfallarna har problem med skador och svajande formkurvor så producerar Kießling alltid framåt och är en stor tillgång för sitt Leverkusen. Kießling är ingen favorit i Löws ögon och jag tror inte att han kommer att dyka upp i truppen, även om han skulle vara värd en chans.

Istället går mitt hopp till Hoffenheims Kevin Volland. Volland har haft en strålande säsong i Bundesliga och har lockat till sig intresse från Dortmund och München. Han är en rörlig anfallstyp som spelar fram till såväl som gör mål själv. Jag tror att han skulle passa som handen i handsken i Löws landslag och jag hoppas att han får chansen att komma in som en joker i truppen, för i mina ögon är han den spelare som på lång sikt ska ersätta en åldrande Klose som med största sannolikhet gör sin sista större landslagsturnering i sommar.

Våga Volland, Löw!

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-03-06 kl 11:05

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons