Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Tät bottenstrid i Bundesliga

Eftersom att det senaste inlägget blev en riktig kanon när det kom till kommentarer så lägger vi oss på en lite lugnare nivå den här gången. Inte för att jag inte gillar kommentarer eller meningsskillnader, men helt enkelt för att mejlinkorgen har gått bananas under helgen och att det i längden blir lite jobbigt. Jag har försökt att svara på det mesta, inte allt, men det mesta.

Helgen bjöd på några överraskningar och jag tycker att vi börjar på Westfalenstadion i Dortmund där Borussia gick på en nit mot ett annat Borussia, nämligen Mönchengladbach. Gladbach kom, såg och segrade med 2-1 och det var en ytterst irriterad Jürgen Klopp som fick se sitt lag bli besegrat. Domsluten gick inte i Dortmunds väg, det kan vi nog alla vara överens om. Segern betydde att Gladbach tog årets första seger i Bundesliga, våren har annars sett mörk ut för Lucien Favre och hans lag som jagar plats ut till Europa.

Klaas-Jan Huntelaar sköt Schalke upp på tredjeplats när hans lag vände underläge 0-1 mot Augsburg till seger med 2-1 på SGL Arena i Augsburg. Ett lag som jag dömde ut för hopplöst under hösten har fått nytt liv under våren och kommer att kunna lägga allt fokus på ligan under våren. Schalke har förbättrat sig rejält och det ser ut som om de når den där Champions League-platsen trots allt. Det skulle också betyda att det blir svårare att göra sig av med tränaren Jens Keller som i mångas, och mina, ögon sitter löst. Keller har inte ”det” som jag tycker behövs för att leda ett sådant lag av den dignitet som Schalke är. Samtidigt känns alternativen för tillfället inte särskilt heta. Thomas Tuchel, som kanske vore intressantast, är alldeles för lik Jürgen Klopp som tränar ärkerivalen i Dortmund. Även om man endast bör se till en tränares egenskaper i första hand, är Tuchels historia som Klopps ersättare i Mainz något som jag tror skulle kunna leda till att Schalke faktiskt nobbar honom om han skulle bli intressant för klubben.

Huub Stevens kunde inte få VfB Stuttgart att vinna utan fick endast med sig en poäng från matchen mot Werder Bremen. Österrikaren Martin Harnik brände straff för Stuttgart som ändå tog ledningen men Bremens lagkapten Aaron Hunt, som med största sannolikhet lämnar klubben i sommar, klev fram och gjorde så att hemmalaget fick med sig en viktig poäng. Eftersom att Freiburg gick och vann med hela 4-1 borta mot Frankfurt, så ligger numera Stuttgart på nedflyttningsplats men bara en poäng bakom nämnda Freiburg.

Även om Eintracht Frankfurt förlorade hemma mot Freiburg så ser det inte ut som om laget kommer att dras ned i den absoluta bottenstriden. Just nu har Armin Vehs lag 26 poäng och ligger med på 13:e plats, fyra poäng från nedflyttningskvalplatsen.

En poäng framför Freiburg, som innehar nedflyttningskvalplatsen på 22 poäng, ligger två klassiska lag i FC Nürnberg och Hamburger SV – två lag som av ett sammanträffande möttes i helgen och där gick ”der Bundesligadino” Hamburg segrande ur striden. 2-1 slutade matchen till hemmalaget från norr som under Mirko Slomkas styre fått sig ett uppsving.

Bottenstriden ser ut som följer:

13: Eintracht Frankfurt, 26 poäng (-16)

14: Hamburger SV, 23 poäng (-13)

15: 1. FC Nürnberg, 23 poäng (-16)

16: SC Freiburg, 22 poäng (-20)

17: VfB Stuttgart, 21 poäng (-13)

18: Eintracht Braunschweig, 18 poäng (-25)

Det ser ut att bli en kamp in på målsnöret i bottenstriden och det innan säsongen utdömda Braunschweig håller sig kvar i striden, om än på en brusten sträng. 1-1 i helgen mot Wolfsburg var viktigt, men jag kan inte se hur Thorsten Lieberknecht ska få det laget att klara sig kvar.

Just det, Bayern München vann med ett förhållandevis b-betonat lag mot Bayer Leverkusen med 2-1 och kan med vinst nästa vecka (samtidigt som Dortmund och Schalke förlorar) säkra titeln vilket skulle vara första gången i Bundesligahistorien som ett lag har säkrat titeln redan i mars.

En annan nyhet som kan vara intressant är att agenten Helmuth Wennin idag har bekräftat att anfallaren Adrian Ramos lämnar Hertha BSC för spel i Borussia Dortmund nästa säsong. Övergångssumman sägs ligga på cirka tio miljoner euro.

Twitter: @atnilsson
Publicerad 2014-03-17 kl 15:26

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons