Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Inga målkameror i Bundesliga

Idag var det omröstning bland klubbarna från Bundesliga och 2. Bundesliga kring möjligheter införa målkameror i ligorna. Debatten trappades som vi alla vet upp efter Stefan Kießlings ”fantommål” i höstas när han via ett hål nätmaskorna lyckades göra mål och det trots att bollen gått utanför stolpen.

När rösterna var räknade hade nio Bundesligaklubbar röstat för införandet av tekniken, de övriga nio klubbarna hade röstat emot. Hos 2. Bundesliga-klubbarna var det dock bra mycket tydligare då endast tre klubbar röstade för införandet av målkameror medan femton klubbar röstade emot.

För att införande skulle bli aktuellt hade det krävts att mer än två tredjedelar av klubbarna hade röstat för ett sådant beslut, vilket man i detta fall inte ens vara när. Därför kommer vi i framtiden fortsatt inte ha några målkameror i det tyska ligasystemet.

Och det är jag glad över.

Först och främst, innan några onödiga ”attacker” sker, så vill jag påpeka att jag överlag är för möjligheterna att underlätta för domarna att ta rätt beslut. I sak är jag positiv till målkameror, speciellt efter det nämnda ”fantommålet” som blev så omtalat under hela hösten.

Men, det som får mig att känna mig lättad över att det inte blir infört är att jag faktiskt ser en ganska stor charm i just dessa ”missar”. Det är visserligen inte roligt för domarna, eller för den delen för någon av de inblandade, men samtidigt är detta något som skapar historia.

Höstens ”fantommål” är något vi kommer att se tillbaka på i åratal framöver och det tycker jag i mångt och mycket är positivt, även om incident som sådan var negativ. Så i det stora hela är jag nöjd över att vi slipper målkameror tills vidare, även om det tycks fungera alldeles ypperligt i Premier League.

***

Imorgon så är det så dags för ny Bundesligaomgång igen efter helgens högst intensiva matcher. Det tas dock till en ny nivå imorgon då vi har ett Ruhrderby att se fram emot på Westfalenstadion. Serietvåan Dortmund ställs mot serietrean Schalke i en match som inte kan bli annat än sevärd. Mer om det och andra matcher blir det imorgon!

***

För er som missade det så finns det ett nytt Halbzeit ute. Podcasten där jag och Andreas Holm diskuterar Bundesliga drog i onsdags igång igen och vi pratade om helgens omgång. För den som ändå är intresserad av att höra våra tankar kring nedflyttningsstriden och kampen om Europaplatserna så rekommenderar jag er att söka upp den på iTunes. Men i ärlighetens namn, det åldras ganska dåligt och när matcherna har spelats känns våra spekulationer kring utgången i matcherna ganska tråkig och menlös.

Nåväl, något bra kanske ni kan hitta i vilket fall! Nytt Halbzeit spelas in på torsdag!

***

Dessutom ska jag nämna att Eurosport och Eurosport 2 sänder Bundesliga imorgon. På den ena kanalen visas Hertha Berlin mot Bayern München, på den andra visas Ruhrderbyt mellan Dortmund och Schalke. Gött för oss alla!

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-03-24 kl 19:23

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons