Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Bayern mästare, Ruhrderbyt mållöst och Braunschweig tog chansen

Bundesligamästare säsong 2013/2014 är föga oväntat FC Bayern München. Efter 27 spelade omgångar har Bayern avgjort tabellen, rekordsnabbt och i suverän stil. 25 vinster och 2 oavgjorda matcher har laget hittills som nu siktar vidare på att slå ytterligare rekord. Bland annat förra årets rekord för mest insamlade poäng under en säsong (91) ligger i farozonen, men även kan Bayern för första gången i klubbens historia gå en hel säsong utan förlust. Ja, även om tabellen är avgjord har Bayern mycket att spela för även om fokus främst kommer att ligga på att försvara Champions League-titeln och titeln i DFB-Pokal.

Ruhrderbyt blev inte ett lika intressant historia som jag hade hoppats på, åtminstone inte resultatmässigt. 0-0 slutade matchen där Dortmund hade ett antal vassa lägen att avgöra Tysklands hetaste match. 18 skott (6 stycken på mål) var inte tillräckligt då skärpan inte fanns där hos Dortmunds skyttar. Schalkes målvakt Ralf Färhmann stod för en riktigt bra match och har under våren växt fram till den givna ettan hos Schalke.

Det oavgjorda resultat till trots är båda lagen fortfarande på god väg till Champions League. Dortmund med sina 52 poäng och Schalke med sina 51 poäng har, med en match mer spelad ska sägas, sju poäng ner till Leverkusen som idag möter Augsburg på bortaplan. Vi kan nog räkna med att Ruhrlagen spelar Champions League även nästa säsong.

Eintracht Braunschweig! Wow, jag dömde ut laget inför matchen mot Mainz men jag fick så fel jag kunde få. Braunschweig grep tag i det sista halmstrået och vann inför hemmapubliken med 3-1. Det var inte en spelmässigt imponerande insats men Braunschweig lyckades sätta bollarna när chanserna dök upp och det räcker ju som vi alla vet väldigt långt, om inte hela vägen, i fotboll. Nu har Braunschweig 21 poäng och är två poäng bakom Hamburger SV och FC Nürnberg som innehar platserna framför klubben, båda dock med match ikväll. Men Braunschweig har åtminstone gett sig själva chansen att klara sig kvar, även om tråden fortfarande är extremt tunn.

Wolfsburg tog tag i taktpinnen direkt mot Bremen och hade en 2-0-ledning redan efter 10 minuter. Bremen lyckades reducera men kom inte mycket närmare en så. Med endast två skott på mål fanns det inga större möjligheter för att Bremen skulle kunna hota Wolfsburg på allvar. Dessutom utökade Wolfsburg ledningen till 3-1 i den 80:e minuten efter en riktig fullträff av Maximillian Arnold. Med vinsten befinner sig nu Wolfsburg på samma poäng som Bayer Leverkusen, Leverkusen som har den sista Champions League-platsen som det ser ut just nu.

Ikväll har vi två mycket intressanta möten i bottenstriden att se fram emot. Nürnberg mot Stuttgart och Hamburg mot Freiburg – alla fyra lagen är högst indragna i kampen om att undvika nedflyttning och en förlust kan vara avgörande för utgången i den. Därför har vi även mycket intressanta resultat och matcher att se fram emot ikväll.

Nu visar tyvärr Eurosport Augsburg mot Leverkusen, vilket i och för sig är en bra match som involverar två lag som vill nå ut till Europa, men jag hade nog föredragit att få se ett av de nerviga bottenmötena där lagen slåss om överlevnad. Men kan ju inte alltid få som man vill, tyvärr.

På tal om att få som man vill; jag har nu skrivit vilket laget i jag följer extra mycket är, allt för att undvika den onödiga diskussionen och de onödiga kommentarerna kring det som har dykt upp under den senaste tiden. Jag hade det från början, tog bort det för att nu ta tillbaka det. Hoppas att det leder till mer nyanserade kommentarer.

På tal om kommentarer så har jag tagit mig rättigheten att administrera alla inlägg som kommer in. Numera behöver man vara inloggad (via facebook, twitter eller tre andra tjänster) och jag kommer att behöva godkänna kommentarerna, detta för att undvika onödiga påhopp och diskussioner som jag inte anser vara väsentliga (vilket inte lär vara särskilt mycket om jag ska vara ärlig). Hoppas att ni har förståelse för det. Vill man nå mig fungerar det alltid att maila (flera har gjort det på senaste tid vilket jag tycker är extremt roligt!), mailen återfinns i högerspalten!

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-03-26 kl 12:04

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons