Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En Annan gång

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Anthony Annan skulle kunna vara skillnaden mellan ett allsvenskt guld och en andraplats – inget snack om saken. Tiden i Tyskland har i mångt och mycket spolierats av skador, vilket har bidragit till att han blivit utlånad till så väl Vitesse som Osasuna, men i det ghanesiska landslaget har han alltid haft en plats när han varit skadefri.

Den då 24-årige Annan värvades efter en framgångsrik sejour i Rosenborg till Schalke för att styra upp mittfältet i mitten av säsongen 2011/2012. Under våren blev det ett antal insatser på det centrala mittfältet i Tyskland där han stod för ett habilt jobb utan att glänsa.

Redan efter ett halvår i klubben blev Annan utlånad till Vitesse under säsongen 2011/2012 vilket följdes av en utlåning den efterföljande säsongen till Osasuna. Den sistnämnda utlåningen till Osasuna slutade dock bittert då Annan var borta under hela våren till följd av skada.

Med endast år kvar på kontraktet, en historia av utlåningar och skador, så trodde många att Annan skulle bli såld under sommaren för att Schalke skulle kunna inkassera åtminstone några få euros för mittfältaren.

Annons

Så blev inte fallet.

Annan kanske inte på pappret låter särskilt attraktiv när man väl läser hur det har sett ut för honom under de senaste säsongerna – det är jag beredd att medge, men det går att göra en enkel jämförelse för att bekräfta hans kvalitet.

Flyktande Jiloan Hamad hamnade i Hoffenheim under vintern, en klubb som är klart sämre än Schalke och som inte innehåller i närheten av lika mycket stjärnor. Hamad var en av Allsvenskans mest tongivande spelare förra säsongen men har ännu inte lyckats ta en plats i startelvan i Tyskland, inte heller har han gjort särskilt många inhopp.

Annan har visserligen inte särskilt många fler Bundesligaminuter på agendan, men att ta en plats på mittfältet i Schalke är en mycket svårare uppgift än att ta en plats på yttermittfältet i Hoffenheim. Därför så är jag övertygad om att Annan skulle hålla högsta allsvenska kvalitet.

Annons

Åge Hareide har koll på Annans kvalitet från hans tid i Rosenborg och vet vad en skadefri Annan går för när det gäller.

Annans kontrakt går ut till sommaren och kommer att vara tillgänglig då. Om Malmö FF kan knyta åt sig honom då så har MFF skaffat sig ett riktigt ess inför guldstriden och Europaspelet.

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-04-02 23:26

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto