Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Säsongsavslutning i Bundesliga

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Då är vi framme vid avslutningen av ytterligare ett Bundesligasäsong. Min andra under tiden här på Fotbollskanalen och man får helt enkelt säga att tiden har gått fort, även detta år. Spänningen om titeln är över sedan länge, men ännu finns det mycket att spela om.

Självklart är bottenstriden det som de flesta pratar om. Vilket lag av Hamburg, Nürnberg och Braunschweig kniper kvalplatsen och undviker omedelbar nedflyttning? Hamburg och Nürnberg har allt att förlora, Braunschweig har allt att vinna. Just detta har bidragit till att många tror, inklusive jag, att Braunschweig klarar sig kvar då pressen på laget är som minst.

Det är väl dock inte helt otroligt att Hamburg tar kvalplatsen då inget av lagen lyckas ta poäng idag. För just denna trio har spelat bedrövligt på sistone och inte mycket talar för, förutom att det handlar om ”liv och död”, att dessa lagen helt plötsligt gå hem med en seger idag.

Annons

Alla tre lagen har bortamatch, inget av lagen har en särskilt enkel sådan. Hamburg ställs mot Mainz, Nürnberg mot Schalke och Braunschweig mot Hoffenheim. Mainz skulle vid förlust kunna tappa sin Europa League-plats vilket gör att de är högmotiverade, Schalke skulle kunna tappa sin direktplats till gruppspelet i CL vid förlust medan Hoffenheim ”endast” spelar för tabellplaceringen. Något som också talar för Braunschweigs chanser.

Spännande blir det och frågan är om något av lagen har det som krävs för att överleva ett kval.

:::

I toppen är det som sagt även där kamp. Främst om den sista Champions League-platsen som just nu Bayer Leverkusen har. En poäng före Wolfsburg ligger Leverkusen och i teorien skulle även Mönchengladbach (tre poäng bakom Leverkusen) kunna blanda sig in i den striden.

Leverkusen har hemmamatch mot Bremen medan Wolfsburg ställs mot just Mönchengladbach. Känslan där är att Leverkusen klarar av att hålla Wolfsburg bakom sig, men jag skulle tycka det var intressant att få se detta Wolfsburg i Champions League.

Annons

En sådan plats skulle garanterat leda till flera investeringar på spelarfronten och många spelare som Luiz Gustavo och Ricardo Rodriguez skulle nog fundera både en och två gånger över att stanna om klubben skulle ha möjlighet att kvala in till Champions League-gruppspelet.

För Leverkusen vore det självklart en enorm besvikelse om klubben skulle missa Champions League. I höstas var klubben den främsta utmanaren till Bayern München och tankarna på att kunna knipa andraplatsen var inte långt borta, fallet ner till en femteplats kändes långt då men nu är det högst realistiskt.

Dessutom tror jag inte att den nye tränare för nästa säsong, Salzburgs Roger Schmidt, skulle tycka det var särskilt kul att få börja med spel i Europa League. Satsningen för honom handlade om Champions League, inget annat.

Annons

:::

15.30 smäller det då alla matcher drar igång! Då får man njuta till max, för sedan är det tre månader kvar till nästa i Bundesliga.

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-05-10 05:56

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto