Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Kommentar: Schaaf är ett bra val

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Schaaf Frankfurt

Efter fjorton år som tränare i Werder Bremen med ett års som följd så är återigen Thomas Schaaf tillbaka i Bundesliga. Denna gång är det som tränare för Eintracht Frankfurt. Ett intressant och spännande val av klubben i mina ögon.

Jakten på en ny tränare till att ersätta Armin Veh i Frankfurt har varit ytterst spretig. Det har långt i från funnits en tydlig linje i rekryteringsprocessen. I den ena stunden har det ryktats om tränare som Roberto di Matteo och Thorsten, i den andra stunden har det talats om Bernd Schuster.

Valet föll till slut på Thomas Schaaf. En namn som det inte har ryktats om, så vitt jag, i de större tyska tidningarna och det kommer oväntat. Men i Schaaf har klubben funnit en mycket intressant med en bra meritlista.

Annons

Under sin karriär har Schaaf gjort sig ett namn i Bremen. Både som spelare och ledare har Schaaf varit en del av Werder Bremen fram till förra våren då tränaren fick lämna klubben i slutet av säsongen.

Sedan dess har Schaaf befunnit sig långt från fotbollen. Grunnat och tänkt över fotboll, funderat på sin egna insats och den tid han hade i Bremen. Kanske mest av allt har han reflekterat över vad han hade kunnat göra bättre och vad som gick snett i slutändan.

Fjorton säsonger blev det som tränare i Bremen och på meritlistan finner man en Bundesligatitel, två andraplatser och tre vinster i DFB-Pokal. I Europa nådde han två åttondelsfinaler i Champions League, en final och semifinal av UEFA Cupen.

Schaaf är känd som en pragmatiker. En man som tror på sin idé och som vänder kappan efter vinden. Han är ingen publikfriare, ingen som gör något större väsen av sig utan som helt och hållet förlitar sig på resultaten på planen.

Annons

Frågan många ställer sig är om Schaaf kan något annat än Werder Bremen? När Otto Rehhagel lämnade klubben efter exakt lika många år och flyttade till Bayern München så slutade det i katastrof. Rehhagel kom dock tillbaka.

Det är självklart att det är något Schaaf har tänkt på under sitt år som tränare. Alltså, hur ska Schaaf kunna undvika det som hans företrädare och förebild Rehhagel inte lyckades undvika i Bayern München?

Jag tror att Schaaf är ett bra val av Frankfurt. Klubben står inför en större förändring då många nyckelspelare ser ut att lämna klubben. I Schaaf får klubben en man som är högt respekterad inom tysk fotboll, en man som kan få en spelare att välja just hans klubb framför en annan.

Året från fotbollen har gett honom perspektiv på saker och ting, det är jag övertygad om. Schaaf är som sagt en pragmatiker, han vill utvecklas och det kommer att synas i sättet hans lag kommer att agera på planen.

Annons

Även om Schaaf har förändrats under sin tid från fotbollen så finns det mycket som står sig likadant som förut. Schaaf vill fortfarande spel offensiv fotboll och för att citera honom själv, ”hellre 4-3 än ett ångestladdat 1-0”.

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-05-21 21:24

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto