POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Mina förväntningar och tankar

Efter ett par veckors semester är det dags för att återigen dra igång skrivandet på denna blogg. Klubbarna har gjort klart med en hel del nya namn. Vissa lite intressantare än andra. Utvecklingen har jag följt på distans, ännu har jag inte satt mig in i hur eventuella startelvor kan tänkas se ut men här är några tankar kring vissa av klubbarna.

Paderborn ser ut att bli årets Braunschweig

Att Paderborn spelar Bundesligafotboll för första gången i klubbens historia är extremt roligt. Klubben överraskade alla förra säsongen och knep andraplatsen i 2. Bundesliga vilket ledde till avancemanget upp i seriesystemet. Som det ser ut just nu så kommer Paderborn att få det svårt att hålla sig kvar särskilt länge i Bundesliga. Nyförvärven är inte särskilt exalterande. De tillför inte särskilt mycket erfarenhet från Bundesliga. Jag har svårt att se att Paderborn återigen ska kunna överraska och hålla sig kvar som läget ser ut just nu.

Hamburg har vaknat upp

I våras var klubben ett ynka mål från att åka ur Bundesliga, nu ser det ut som om Hamburg på allvar återigen kommer att sätta prägel på serien. Under ledning av den nye ansvarige Dietmar ”Didi” Beiersdorfer så har Hamburg fått lite gnista och själ in i föreningen. Klubben lyckades knyta till sig målskytten Lasogga efter utdragna förhandlingar med Hertha Berlin, dessutom ser det ut som om Valon Behrami ansluter inom kort från Napoli och det finns mycket som tyder på att även klubben även får in Nicolai Müller (Mainz) och Matthias Osztrolek (Augsburg). Mirko Slomka har ett helt annat lag att jobba med i år, även om det sägs att Slomka kommer att ersättas omedelbart av Thomas Tuchel om resultaten inte går Hamburgs väg.

Wolfsburg bygger vidare

Redan förra säsongen nämnde många Wolfsburg som ett alternativ till att knipa en Champions League-platserna. En hedrande femteplats slutade laget på och det blev Europa League. I år kommer laget fortsatt att hålla till där uppe och Klaus Allofs fortsätter att bygga på ett vinnande lag precis som han gjorde under sin tid i Werder Bremen. Sebastian Jung och Aaron Hunt är två bra namns som kommer att tillföra laget mycket. Frågan är bara vilken anfallare som Allofs lyckas knyta till klubben efter att förstavalet Lukaku valt bort spel i Tyskland för Everton. Ett bra anfallsnamn och Wolfsburg kommer att bli riktigt intressanta att följa kommande säsong.

Schmidt ska ta Leverkusen vidare

Mästartränare i Salzburg var Roger Schmidt innan han tog sig an uppgiften att leda Leverkusen. Grunden var bra och med nyförvärv som Hakan Calhanoglu och Josip Drmic så har Leverkusen ytterligare breddat sin trupp med kvalitet. Schmidt vet vad som krävs för att vinna och förutsättningarna finns där för att ”Neverkusen” ska utmana hela vägen den här säsongen. Leverkusen är ytterligare ett lag som blir intressant att följa.

Kan Veh få ordning på Stuttgart?

Mästartränaren är tillbaka och hoppet har åter tänts i Mercedes hemstad. Armin Veh förde Frankfurt till Europa League med underhållande fotboll och många unga spelare. I Stuttgart har han tillgång till en av Tysklands bättre ungdomsakademier och i laget finns bland annat kvalitetsspelare som Vedad Ibisevic och Antonio Rüdiger. Stuttgart har en tuff säsong bakom sig men Veh brukar få sina lag att prestera. Stuttgart kanske inte blandar sig i toppstriden, men det är ett lag som kommer att ta många poäng av topplagen skulle jag tro.

Hoffenheim ser riktigt vassa ut

De är inte Tysklands mest älskade lag, men faktum är att Hoffenheim på allvar ser ut att göra det som många nog hade önskat sig. Det vill säga att värva smart och att värva inhemskt. Oliver Baumann (Freiburg), Ermin Bicakcic (Braunschweig), Pirmin Schwegler (Frankfurt) och Adam Szalai (Schalke) har alla anslutit under sommaren och Hoffenheim ser ut att på allvar ha ett lag som kan utmana om Europaplatserna. Markus Gisdol är en tränare med en klar och tydlig bild om hur han vill att hans lag ska spela. Han har skapat en identitet i laget och satt Hoffenheim på fotbollskartan. Jag tror på årets Hoffenheim. Värvningarna är prickfria och sedan tidigare finns Salihovic, Firmino och Volland – förväntningarna från min sida är höga.

Publicerad 2014-07-31 kl 12:55

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå