Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tyskland vann U19-EM

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Med en seger mot Portugal med 1-0 så vann Tyskland U19-EM. Tyskarna gick nästan helt felfria genom turneringen och förlorade endast poäng mot Serbien (2-2) i den andra gruppspelsmatchen. I övrigt så stod Marcus Sorg och hans landslag för idel bra insatser.

Senast U19-landslaget vann EM var 2008. I den truppen fanns bland annat spelare som bröderna Bender, målvakten Ron-Robert Zieler och försvararen Ömer Toprak som senare slog igenom i Bundesliga. På den mindre kända sidan fanns Danny Latza (idag: Bochum), Savio Nsereko (idag: FK Atyrau (Kazakstan)) och Rahman Soyudogru (FC Singen 04).

I årets U19-trupp tänkte jag att vi går igenom det laget som startade finalen där flera mycket intressanta namn finns för framtiden.

Målvakt: Oliver Schnitzler, 19 år (VfR Aalen, utlånad från Bayer Leverkusen) – Schnitzler har mest spelat för Bayer Leverkusens ungdomslag och blev förra säsongen uppflyttad till deras b-lag. I år har han tagit klivit till Aalen där han förväntas få speltid i 2. Bundesliga. Schnitzler är en lovande målvakt, men behöver ta ett antal kliv för att ha en framtid i det tyska landslaget.

Annons

Högerback: Kevin Akpoguma, 19 år (1899 Hoffenheim) – Ytterbacken Akpoguma har mest spelat för ungdomslaget i Hoffenheim men fick möjligheten att sitta på bänken i slutet av förra säsongen för a-laget där han nu hoppas etablera sig. Har tidigare spelat för Karlsruher i 3. Bundesliga.

Mittback: Niklas Stark (kapten), 19 år (FC Nürnberg) – Stark gjorde 21 insatser för sitt Nürnberg förra säsongen och var en av pelarna i laget. Stark nämns som en av de mest intressanta talangerna i Tyskland och många förväntar sig att få se honom på högre nivå i framtiden.

Mittback: Marc-Oliver Kempf, 19 år (SC Freiburg) – Kempf har varit ett intressant namn för framtiden hos Frankfurt men har aldrig etablerat sig i a-laget där. Under sommaren har han blivit värvad till Freiburg där han förväntas ta nästa steg. Mycket intressant och mångsidig försvarare.

Annons

Vänsterback: Fabian Holthaus, 19 år (VfL Bochum) – Holthaus har mest hållit till i Bochums ungdomslag men fick göra några insatser för a-laget förra säsongen i 2. Bundesliga. Har varit etablerad i ungdomslandslaget men måste ta nästa kliv inom kort för att inte stanna för mycket i utvecklingen.

Defensiv mittfältare: Joshua Kimmich, 19 år (RB Leipzig) – Kimmich är fostrad i Stuttgarts ungdomsakademi men tog steget till storsatsande Leipzig förra säsongen. Har nämnts i samma andetag som Schweinsteiger och Xavi, många har stora förhoppningar på att Kimmich ska leda det tyska landslaget i framtiden.

Central mittfältare: Levin Öztunali, 19 år (Bayer Leverkusen) – Uwe Seelers barnbarn tog förra säsongen klivet från Hamburg till Leverkusen där det blev nio insatser i a-laget. Stortalang som Leverkusen och Tyskland hoppas mycket på.

Annons

Högerytter: Hany Mukhtar, 19 år (Hertha Berlin) – Mukthar avgjorde finalen och har sakta men säkert spelat till sig en plats i Hertha Berlins a-lag. En duktig spelare som Jos Luhukay tror mycket på. Kommer säkerligen att dyka upp i framtida tyska landslag.

Offensiv mittfältare: Marc Stendera, 19 år (Eintracht Frankfurt) – Stendera stod för en riktigt bra turnering och det efter att han haft en tuff säsong bakom sig där han var borta länge på grund av en korsbandsskada. Thomas Schaaf hoppas mycket på Stendera som är en riktigt talangfull spelare.

Vänsterytter: Julian Brandt, 18 år (Bayer Leverkusen) – Brandt värvades under vintern till Leverkusen från Wolfsburg och spelade direkt till sig en plats i laget. En av Tysklands absolut största talanger som redan har hävdat sig i Bundesliga.

Annons

Anfallare: Davie Selke, 19 år (Werder Bremen) – Anfallaren Selke har ännu inte etablerat sig i Bremens a-lag men gjorde tre insatser för klubben förra säsongen. Efter en bra EM-turnering sägs flera storklubbar ha fått upp ögonen för den långe (192 cm) anfallaren. Lär få mer speltid i år i ett Bremen som är i behöv av konkurrenter till Nils Petersen.

Viktigt att nämna i samma andetag är att flera av de absolut största talangerna inte medverkade i det tyska laget under turneringen. Namn som Leon Goretzka, Max Meyer och Timo Werner saknades då klubbarna inte vill släppa i från sig spelarna under försäsongen. Så det var ett Tyskland som inte ställde upp med sitt absolut bästa landslag som vann.

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-08-01 09:42

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto