Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Dortmund vann supercupen, Martinez långtidsskadad

Adam Nilssons Tysklandsblogg

För vissa är det en glorifierad träningsmatch. För andra är det en titelmatch. Det beror helt och hållet på vem du frågar. Dortmund ser sig som titelvinnare idag, Bayern ser endast en förlorad träningsmatch – rollerna hade självklart varit omvända om slutresultatet hade sett annorlunda ut. Dortmund försvarade sin supercuptitel med en trygg 2-0-seger över Bayern.

Oavsett hur man ser på matchens värde så är det en bra värdemätare inför säsongen. Båda lagen får se hur långt och hur bra deras förberedelser har gått. Det syntes tydligt i gårdagens match att Dortmund har kommit bra mycket längre i sina förberedelser än Bayern. Ja, Bayern saknade flertalet spelare (vilket även Dortmund gjorde, men kanske inte lika många, men likväl ett gäng nyckelspelare), men intrycket var tydligt: Dortmund är närmare sina 100% än vad Bayern är.

Dortmund vann tryggt och överlägset. Bayern hade en ganska bra period i den första halvlekens inledning men i övrigt så var det Dortmund som kontrollerade en ganska uddlös tillställning. Bayern var aldrig riktigt nära att kunna rubba Dortmund. Dortmund kändes starkare, tydligare och klart skarpare mot ett tafatt Bayern som inte lyckades att genomföra Guardiolas idé.

Annons

Det är svårt att säga särskilt mycket mer. Det är fortfarande dryga veckan kvar till Bundesliga drar igång och mycket kommer att ske innan dess. Bayern förlorade även supercupen förra säsongen och det betydde ju inget alls för resten av serien. Jag har svårt att se att årets förlust skulle betyda särskilt mycket mer. Men att Dortmund och Bayern som återigen kommer att kampera om Bundesligatiteln råder inga tvivel om.

Trist för Bayern är dock att Javi Martínez fick utgå med en skada och att det idag bekräftades att det är en korsbandsskada och att han minst blir borta i sex månader. Det borde betyda att jakten på en ny mittback inleds. Boateng, Dante och Badstuber är de tre givna valen men det har varit tydligt att Guardiola har planerat att använda Martínez som mittback denna säsong.

Annons

Vidare är det spännande att se hur det blir med Sami Khedira. Att Bayern har haft ett gott öga för mittfältaren är ingen nyhet. Nu när mycket tyder på att han kommer att få lämna Real Madrid så är Bayern en av kandidaterna. Guardiola sägs dock inte vara någon större supporter av mittfältaren, något som dock andra i föreningen är.

I sin jakt på nyförvärv så har Wolfsburg nu äntligen hittat sin anfallare tycks det. Efter att ha fått nobben av Morata och Lukaku så ser Nicklas Bendtner ut att anlända. Dansken har varit i den tyska Volkswagenstaden idag och tydligen gjort ett gott intryck på representanterna från klubben. Redan imorgon kan värvningen komma att offentliggöras av den danske anfallaren. Ingen drömvärvning i mina ögon men Wolfsburg får hoppas på att han kan anpassa sig i sin nya omgivning.

Annons

Frisparkssprayen skulle för en kort stund införas i Bundesliga, innan beskedet kom att man dragit tillbaka beslutet. Anledningen var att domarkåren inte alls kände sig förberedda på att införa sprayen och att man inte fått möjlighet att träna på det. Istället för att införa den till den här säsongen, för domarna nobbade möjligheten att införa den till vårsäsongen, så ser det ut som om frisparkssprayen dyker upp först till nästa säsong. Jag frågar mig själv hur svårt det kan vara att använda en sådan spray, men för domarna i Tyskland så är det tydligen ett svårt dilemma.

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-08-14 16:55

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto