Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Svenskkollen: Albornoz och Hrgota från start, Wendt och Hamad utan speltid

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Oscar Wendt, Borussia Mönchengladbach
Status: satt på bänken i hela premiärmatchen mot VfB Stuttgart
Wendt har än så länge denna säsong endast fått speltid i DFB-Pokal mot FC Homburg där han spelade hela matchen. I Europa League-kvalet mot FK Sarajevo tog Fabian Johnson platsen som vänsterback och i mot Stuttgart var det Alvaro Dominguez som spelade till vänster i försvaret. Wendts vår blev spolierad av skador och nu har kampen om vänsterbacksplatsen hårdnat sedan Fabian Johnson anlände till klubben. Tränaren Lucien Favre har dock tidigare visat stort förtroende i den offensive vänsterbacken tidigare och han kommer förhoppningsvis få chansen i startelvan inom kort.

Branimir Hrgota, Borussia Mönchengladbach
Status: Utbytt i premiären mot VfB Stuttgart efter 68 minuter
Hrgota har fått en bra start på sin säsong där han har varit given i anfallet i frånvaron av Max Kruse. Hrgota nätade två gånger om mot FK Sarajevo i Europa League-kvalet och var under helgen med från start mot Stuttgart. Hrgota fick ett mål bortdömt för offside och stod för en ovanligt blek insats i Mönchengladbachtröjan. Tidningen Kicker gav Hrgota en 5:a i betyg (i en skala mellan 1-6, där 6 är sämst). Mönchengladbach sägs vara ute på jakt efter ytterligare en anfallare, men tränaren Favre har stora förhoppningar om att detta år ska bli Hrgotas.

Annons

Jiloan Hamad, TSG 1899 Hoffenheim
Status: Ej uttagen i premiärtruppen mot FC Augsburg
Hamad har nu varit i Tyskland sedan i vintras och har fått än mer konkurrens än tidigare. Hoffenheims starkaste lagdel är just mittfältet där det finns flertalet duktiga spelare som han konkurrerar med om platserna. I DFB-Pokal satt Hamad på bänken mot USC Paloma utan att få göra ett inhopp och till premiären mot Augsburg blev han inte ens uttagen i truppen. Jag har inte hört något om eventuella skador eller liknande utan tyvärr så är Hamad just nu inte särskilt nära en plats i startelvan.

Miiko Albornoz, Hannover 96
Status: Utbytt i premiären mot Schalke 04 efter 60 minuter
Han kanske har valt att representera Chile men det finns fortfarande ett visst svenskintresse för Albornoz, därför tar jag med honom här. Albornoz fick oväntat startat i premiären mot Schalke och det i rollen som vänsterytter i ett femmannamittfält. Albornoz stod för en stabil insats och fick 3,5 i betyg av tidningen Kicker. Det ska dock sägas att när Albornoz byttes ut låg Hannover under 0-1 och när matchens slutsignal gick hade Hannover vänt och vunnit med 2-1. Albornoz kan dock vara väldigt nöjd med sin Bundesligadebut och kommer säkerligen att finnas med i truppen i kommande veckas match mot Mainz 05.

Annons
Publicerad 2014-08-26 12:36

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto