Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Nytt jobb och Leverkusens goda chanser

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Först och främst tänkte jag inleda med en nyhet och det är att jag denna säsong kommer att arbeta med Bundesligasändningarna på Eurosport. En uppgift som jag aldrig hade fått utan att ha skrivit här på Fotbollskanalen, på SvenskaFans och en gång i tiden på FMSweden. Det är en uppgift som jag verkligen ser fram emot att få arbeta med och känns som en bekräftelse på att vad jag har gjort har varit ganska bra.

För bloggen betyder det i sak ingenting. Jag har inga tankar på att sluta skriva utan kommer fortsatt att göra det. Fördelen, tror jag, blir att jag kommer att kunna lägga mer tid på Bundesliga vilket borde leda till bättre texter då jag kommer att vara ännu mer insatt än tidigare.

***
I kväll är det en extremt viktig match för Bayer Leverkusen som möter FC Köpenhamn i Champions League-kvalet. Den första matchen slutade med vinst 3-2 för Leverkusen, efter att tyskarna varit i underläge med 2-1.
För Leverkusen är utgångsläget väldigt bra då Köpenhamn är tvungna att göra åtminstone två mål för att kunna ta sig vidare. Leverkusen har inlett säsongen bra och efter vinsten med 2-0 i Bundesligapremiären mot Dortmund på bortaplan spirar självförtroendet.

Annons

Roger Schmidt har fått den drömstart som tränare som han har hoppats på. Laget har anammat den offensiva typ av fotboll han vill att dem ska spela, med hög press och snabb bollerövringar.

Stefan Kießling ser ut att återigen gå mot en säsong där han kommer att vara en nagel i ögat för Joachim Löw. För i landslaget tycks Kießling inte vara välkommen, oavsett hur bra han presterar.

Jag har svårt att tro att Köpenhamn ska kunna vända på resultatet. Leverkusen är – som skrivet – i god form och tyskarna känns alldeles för “säkra”, för stabila, för att kunna tappa ett sådant här utgångsläge.

En vinst skulle betyda att Leverkusen för femte året i rad spelar gruppspel i Champions League, något som tyder på att deras etablering som ett tyskt topplag.

***
Bayerns värvning av Mehdi Benatia känns mycket intressant. De flesta, för att inte säga alla, som har koll på Serie A säger att det är en av världens absolut bästa försvarare och att Bayern har fått honom för ett absolut rea-pris (cirka 30 miljoner euro ryktas han kosta). Det bådar ju gott för Bayern om så är fallet. Med den värvningen sägs det dock inte att Bayern är klara, utan att ytterligare ett namn kan komma att presenteras.

Annons

Jag antar att Bayern skulle vara intresserade av att plocka in ytterligare en mittfältare, men med tanke på att Khedira ser ut att bli kvar i Real Madrid, vilket är det namn jag tror Bayern har velat ha, har jag svårt att se att något skulle på den fronten.

Kul att Freiburg också nobbade Benatia 2009 när han över på provspel. Då saknade han kvalitet, som Dirk Dufner (numera i Hannover som sportchef) sa.

Ska man se till tidigare värvningar i slutet av transferfönstret för Bayern så har klubben ett bra facit. Roy Makaay, Mark van Bommel, Arjen Robben och Javi Martinez satte alla sin tydliga stämpel i Bayern och många hoppas på att Benatia också gör det.

Den stora förloraren tror jag Dante är. Mitt intryck är att Guardiola inte håller av den brasilianske försvaren allt för högt och att han komma att få lämna efter säsongen. En liten magkänsla jag har.

Annons

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-08-27 16:58

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto