Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bra CL-lottning för de tyska lagen

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Lottningen till Champions Leagues gruppspel är sedan gårdagen ute. För de tyska lagen betyder det återigen många kära återseenden och återigen en kamp mot de engelska lagen. I sak borde tyska lagen vara nöjda och jag ser goda möjligheter för att vi får se alla lagen gå vidare från gruppspelet.

Grupp C

SL Benfica

Zenit St. Petersburg

Bayer 04 Leverkusen

AS Monaco

Det sämst seedade tyska laget, Leverkusen som låg i den tredje potten, fick en bra grupp. Från de två bättre seedningspotterna kommer två lag, Benfica och Zenit, som är klart överkomliga för Roger Schmidts lag. Jag har sämre koll på Monaco men intrycket är att det är bra ett lag på nivå med de andra. Gruppen är jämn med tre lag som har mycket erfarenhet från Champions League tidigare. Jag tror dock på Leverkusen och det tillsammans med Benfica. För första gången på länge kan Leverkusen faktiskt vinna sin grupp, något klubben inte gjort sen säsongen 2004/2005.

Annons

Grupp D

Arsenal FC

Borussia Dortmund

Galatasaray A.S.

RSC Anderlecht

Dortmund stöter återigen på Arsenal i Champions League. Britterna och deras tränare Arsene Wenger har oändliga mängder erfarenhet från Champions League vilket gör dem till en tuff utmanare. Turkiska Galatasaray är även det en klubb som ofta tar sig långt och förbi gruppspelet samt har rejält med stöd i området kring Dortmund i Tyskland. Anderlecht är det klart sämre laget i gruppen och kommer inte att ha något att göra med topplatserna. Dortmunds chanser ser jag som goda och tillsammans med Arsenal tror jag att dem tar sig vidare.

 

Grupp E

Bayern München

Manchester City

CSKA Moskva

AS Roma

För Bayern blev det en nästan identisk grupp med förra säsongen. Den enda skillnaden är att tjeckiska Viktoria Plzen har bytts ut mot italienska Roma vilket är en klar försämring, sett ur tyska ögon. Manchester City fortsätter att förbättra sig och samla på sig erfarenhet från Champions Leagye, ryssarna från CSKA Moskva kan alltid överraska även om dem har sett bättre dagar och AS Roma är ett riktigt bra lag med en tränare, Rudi Garcia, som jag håller högt. Bayern är favoriter och bör gå vidare, men det blir tufft. City och Roma är utmanarna, för Bayern är det viktigt att ta full pott mot CSKA för att kunna gå vidare till slutspelet. Jag tror att Bayern och City går vidare till slutspelet, precis som förra året.

Annons

Grupp G

Chelsea FC

FC Schalke 04

Sporting CP

NK Maribor

Även Schalke får en repris från förra säsongen och det i Chelsea. Londonlaget är storfavoriter till att gå vidare från gruppen och ska omöjligt kunna misslyckas med det. Kampen är bakom Chelsea och där är Schalke en het kandidat tillsammans med portugisiska Sporting till att kunna ta sig vidare. Jag vet inte var Schalke står i år men erfarenhet från Champions League finns där sedan tidigare. Tyskarna har goda möjligheter mot både Sporting och Maribor och jag tror att de kommer att ta sig vidare till slutspelet. Det krävs dock att Schalke inte slarvar bort poäng som man gjorde mot Steaua Bukarest förra säsongen. Chelsea och Schalke tar sig vidare, tror jag.

Publicerad 2014-08-29 09:53

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto