Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Tyskland behöver få igång rytmen

EM-kvalsinledningen mot Skottland slutade – trots seger – i moll. 2-1 fick Löw och Tyskland med sig mot Skottland, ett bakslag sett till förväntningarna och nu behöver tyskarna visa att man återigen är på rätt bana.

Polen ska inte underskattas

Efter Skottland kommer ett annat landslag som förväntas slåss om andraplatsen i gruppen, nämligen Polen. Grannlandet inledde med en enkel seger mot Gibraltar där Polen vann med 7-0 efter bland annat fyra mål av Robert Lewandowski. Och det är just Lewandowski som är det största hotet mot det tyska försvaret även om landslaget som helhet tycks ha blivit klart vassare under Adam Nawalkas ledning. På målvaktssidan återfinns Arsenals Szczesny, i försvaret spelar Dortmunds högerback Piszczek och vid sidan av Lewandowski i anfallet kan Milik användas. Det är solitt landslag som kan göra det svårt, även för de bästa, vilket Tyskland är högst medvetna om.

Karim Bellarabi kan få chansen

För första gången är Leverkusens Karim Bellarabi uttagen i Löws landslag och han kan därmed göra sin första landskamp i den tyska landslagströjan. Efter ett år i Braunschweig som utlånad och nu en extremt stark höst under Roger Schmidts ledning i Leverkusen så har Bellarabi med all rätt blivit uttagen i landslaget. Bellarabi är ytterligare en tysk ytter som är tekniskt begåvad, snabb och målfarlig – egenskaper som tilltalar Jogi Löw när det kommer till hans lagbygge. Bellarabi må vara ny i landslagströjan, men en chans tycker jag han förtjänar.

Thomas Schneider i sina nya roll

Efter drygt ett halvår i skuggan är Thomas Schneider återigen ett namn för medierna. Den tidigare Stuttgarttränaren ska ersätta Hansi Flick som assisterande tränare till Löw i landslaget, en roll som är större än vad man tror. Schneider kommer att sköta mycket av kontakten med spelarna och kommer även att behöva komma med taktisk input till Löw under matcherna samt förberedda laget inför matcherna. Schneider var en av Löws spelare när den nuvarande förbundskaptenen var tränare i Stuttgart så de båda känner varandra sedan tidigare. Det blir spännande att se vad detta samarbete kan leda till. Än så länge verkar spelarna nöjda med den nye assisterande förbundskaptenen.

Snälla Löw, skippa Podolski

Det går inte att komma i från att Jogi Löw har hyst ett extra gott öga för spelarna som alla, av ett rent sammanträffande, har representerat Arsenal under de senaste åren. Både Per Mertesacker (numera tillbakadragen från landslaget) och Lukas Podolski har konstant fått speltid trots bristfälliga insatser i klubblaget samt att Podolski haft ont om speltid. Samma väg gick Mesut Özil som efter en stark höst i Arsenal fick det svårt i både klubblaget, något som senare blev väldigt tydligt i landslaget där Özil hade svårt att komma till sin rätt. Inför Polenmatchen är endast Podolski tillgänglig och i mina ögon vore det besynnerligt om den Polenfödde yttern skulle få chansen då det finns flertalet alternativ som är i bättre form och som har gjort sig mer förtjänta av platsen.

Viktigt med seger

I slutändan handlar det för Tyskland om att vinna mot Polen. Tre poäng är inget krav, men det skulle underlätta för resten av gruppspelet. Efter en tveksam start mot Skottland behöver landslaget fylla på med självförtroende och energi. Inte för att jag är orolig för att Tyskland kommer att misslyckas med att ta sig vidare till EM-slutspelet, utan för att det handlar om att få ett ”flow” i laget. Något Löw är i behov av för att kunna bygga vidare på framgångarna från det fantastiska VM:et i somras.

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-10-11 kl 12:47

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons