Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Löws frågetecken

Precis som jag anat så blev Polen inte ett lätt nöt att knäcka. Tyskland åkte på sin första kvalmatchsförlust sedan 2007 och den 33 matcher långa sviten är bruten. Nu krävs det nya tag mot Irland där en vinst är av yttersta vikt. Löw har dock ett antal frågetecken att lösa.

Anfallarna

Miroslav Klose tackade efter VM för sig och i sak var det ingenting avgörande för det tyska anfallsspelet. Visst, Klose var en pivotal del av det tyska anfallet sedan flera år tillbaka men samtidigt är anfallsspelet en del av spelet som förbundskapten Löw har brottats med i åratal. Bakom Klose har alternativen antingen misslyckats med att övertyga (Gomez), inte varit tillräckligt bra (Kruse) eller för den delen inte varit intressant för Löw (Kießling). Mot Polen skapade Tyskland massvis med lägen utan att göra något mål, vilket återigen har fört upp anfallsproblemet som högsta prioritering för Löw. Thomas Müller kommer med största sannolikhet att få axla manteln som spjutspets mot Irland, men i detta läge hade jag verkligen inte sagt nej till Kießling i landslaget. Eller varför inte Kevin Volland?

Ytterbackarna

Mot Polen fick Erik Durm starta som vänsterback medan Antonio Rüdiger tog plats till höger i försvaret. Den sistnämnde, till vardags i Stuttgart, stod för en habil insats och visade att han på sikt kan vara lösningen på den positionen. För Durm däremot, så såg det långt ifrån lika habilt ut och frågan är hur länge Löw kan och vågar spela Durm som har visat sig vara mer och mer av en säkerhetsrisk. För mig är Durm ett namn för framtiden, men han blandar och ger lite för mycket just nu. Kan Hamburgs Matthias Ostrzolek vara ett alternativ? Jag skulle gärna se honom i landslaget. Rüdiger är en bra försvarare, men i mina ögon ingen given högerback ett framtida tyskt landslag. Samtidigt känns alternativen få. Sebastian Jung bör få chansen, men är han tillräckligt bra?

Ledarna

När Philipp Lahm, Per Mertesacker och Miroslav Klose alla tackade för sig i somras så var det inte vara bara erfarenhet som försvann, utan även tre ledare som fört Tyskland framåt på planen de senaste åren. Löws val att ersätta den tidigare lagkaptenen Lahm med Bastian Schweinsteiger var varken ologiskt eller oväntat – men kanske en aning dumt med tanke på hans skadebenägenhet och ålder. Sedan Schweinsteiger tagit över som lagkapten har ännu inte spelat fotboll, varken i klubblag eller landslag, och istället har Manuel Neuer axlat rollen som lagkapten. Men det handlar bara inte om lagkaptenen utan även om de outnämnda ledarna på planen. Utöver Schweinsteiger har även Sami Khedira försvunnit vilket har lämnat ett ytterst stort ansvar till Toni Kroos. Kroos har gjort det bra men det behövs att flera kliver fram och tar ansvar, något jag saknade mot Polen. Hummels, Boateng och Müller måste kliva fram och vara ”führungsspieler”, annars kommer Tyskland att ha fortsatta problem.

Spelstilen

För Löw handlar det, utöver vad jag tidigare nämnt, också om att anpassa sig efter det spelarmaterial han har och hitta rätt bland de nya spelarna. Något som tidigare har varit en svaghet under Löws era. Han har haft svårt att göra taktiska förändringar till landslagets fördel och har ofta spunnit vidare på sina egna idéer trots “uteblivna” (snarare sämre, eller mindre bra) resultat. Efter den så efterlängtade VM-titeln så måste Löw fortsätta att utvecklas och fortsätta att utveckla landslaget. Det får inte stå stiltje utan Tyskland måste fortsätta avancera på samma sätt som man gjort innan denna sommar. Med nya ytterbackar, ett nytt anfall och avsaknad av ledare på planen så är det långt ifrån en enkel uppgift – men likväl den viktigaste och mest nödvändiga.

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-10-14 kl 10:59

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons