Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Dutt sparkad - ersatt av legendarer

Adam Nilssons Tysklandsblogg

Bundesligahelgen är över med följande facit: ett tippat topplag som fortfarande inte har hittat rätt, ett klassiskt lag som sparkat sin tränare och ett mållöst toppmöte som bjöd på stor underhållning.

Dortmund med fortsatta bekymmer

Den match som jag själv jobbade med och följde var Dortmund mot Hannover på Westfalenstadion (eller Signal Iduna Park som den officiellt heter). Det var ett formsvagt Dortmund med nästan alla stora stjärnor som tog emot ett minst lika formsvagt Hannover. Förutsättningarna för Dortmund kunde inte ha varit bättre, men lik förbannat vann dem inte. Spelmässigt ägde Dortmund under stora delar av matchen tillställningen. Sett till Bundesliga var det en av Dortmunds absoluta bästa matcher om man ser till hur laget agerade. Dortmund skapade massvis med chanser med hade oturen att inte sätta dem, samtidigt som Ron-Robert Zieler hade en riktigt bra match i Hannovermålet. Att sedan Hiroshi Kiyotake, vars säsong varit under all kritik, skulle komma att lyfta in det vinnande målet genom en frispark var någonstans talande för hela Dortmunds Bundesligasäsong hittills. Man fälldes inte av en stark Joselu, utan av en svag Kiyotake. Dortmund borde och kunde ha vunnit men är nu ännu djupare inne i sin formsvacka. Många vill nämna det vid kris, kanske med all rätt, men jag såg ingen kris. Jag såg bara ren och skär otur. Dortmund kommer att börja kravla sig uppåt och det snart.

Annons

Aus für Dutt

Efter ett och ett halvt år på posten fick Robin Dutt lämna jobbet som tränare i Werder Bremen. Efter nio Bundesligamatcher utan seger som betyder 18:e – och sista – plats i tabellen så gick det inte längre. Bremen ville inte sparka Dutt, men kände sig tvungna att visa sig handelskraftiga när supportrarna krävde det. Dutts tid i Bremen var svag. Redan förra året tippade jag dem som nedflyttningskandidater, mycket på grund av att jag saknade rejäl kvalitet i laget och för att Dutt aldrig hade imponerat på mig som tränare (trots sina framgångar i Freiburg). Dutt-tiden i Bremen präglades av brist på spelidé, brist på kvalitet och framför allt brist på balans. Dutt kunde inte vända på situationen och lämnar klubben med det nästsämsta poängsnittet någonsin i klubbens historia. Bremen valde, likt många andra klubbar, att ersätta Dutt med en intern lösning. Viktor Skripnik från U23 laget tar över och bildar tillsammans med Torsten Frings den nya tränarduon. Två spelare vars Bremenhistorik är stor. Fansen får en lösning som tilltalar deras hjärtan och som ger andrum till en redan hårt ansatt ledning, som fick en ny ordförande i Marco Bode under helgen. Jag har ingen vidare koll på Skripnik och Frings tränarkarriärer, men i deras spelarkarriärer finns gott om rutin att ta av och de hanterade nedflyttningshotet 1999 för Bremen galant. Förhoppningsvis slutar det lika positivt denna gång.

Annons

Toppmöte utan mål men med kvalitet

Borussia Mönchengladbach lyckades med att hålla Bundesligatabellen vid visst liv när dem nollade Bayern. Matchen i sig slutade 0-0 men bjöd på kvalitativ fotboll med två lag som verkligen gick för seger. Bayern hade den första halvleken medan Gladbach hade den andra. Hade Bayern inte haft Manuel Neuer i mål hade det nog slutat med förlust för Münchenlaget då landslagsmålvakten stod för en hel del klassparader. Det oavgjorda resultatet betydde att Mönchengladbach fortfarande inte förlorat en enda match denna säsong och att Bayern fortsatt har en komfortabel ligaledning. Det är svårt att se att något annat lag ska kunna utmana Bayern över en hel säsong men det fanns någon sorts tröst i att serietvåan Gladbach lyckades med att ta poäng av Bayern. Gladbach imponerade och dem kommer att finnas i toppen när tabellen är slutspelad i maj nästa år.

Annons

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-10-27 14:53

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto