Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Ska det bli ytterligare tyska CL-vinster idag?

Efter gårdagens två segrar är hoppet stort att de tyska lagen återigen ska gå obesegrade igenom sina Champions League-matcher. För Bayern blir det match mot italienska Roma som Guardiolas lag krossade nere i Rom; för Schalke handlar det om att återigen ta viktiga poäng mot portugiska Sporting.

Bayern kan säkra avancemanget

Tre raka segrar och 9:1 i målskillnad har givit Bayern en komfortabel gruppledning i Champions League. Medan Bayern har ångat på har Roma (4p), Manchester City (2p) och CSKA Moskva (1p) tappat viktiga poäng mot varandra – vilket har bidragit till att Bayern sitter i en fantastiskt bra position.

Vinsten mot Roma senast var kronverket på Guardiolas bygge. Förra säsongen var det Manchester City som Bayern slog på bortaplan (3-1) och visade på sin styrka. Båda dessa segrar kom i oktober och Bayern skulle aldrig riktigt nå högre än just segern mot Manchester City förra säsongen. Frågan är om Bayern kan nå högre trots den fantastiska 7-1-segern mot Roma.

Det är långt i från givet att Bayern vinner idag även om tyskarna är klara favoriter. Roma kommer att spela ett klart defensivare spel och göra det svårt för Bayern att hitta rätt i sitt anfallsspel. En nyckel blir att plocka bort Arjen Robben som är i sitt livs form.

Men Bayern bör, trots en bra insats av Roma, vinna hemma på Allianz Arena. Det finns egentligen väldigt lite som talar emot att Guardiolas lag skulle tappa poäng ikväll, åtminstone i mitt tycke. Bayern är för tillfället ett formstarkare och bättre lag än Roma och bör således ta tre poäng.

Schalke kan i princip säkra avancemanget

För Roberto di Matteo har starten i Schalke varit positiv. Tre vinster på fyra matcher har den förre Chelsea-tränaren mäktat med. Trots de positiva resultaten har det funnits kritik mot di Matteos taktik som har ansetts vara för defensiv, något som flera av Schalkes framstående personer har slagit tillbaka emot.

När Schalke ställdes mot Sporting på Veltins-Arena i Gelsenkirchen för två veckor sen fick Schalke med sig tre poäng efter en felaktig straff i slutminuterna. Schalke kontrollerade tillställningen under perioder, men tappade en 3-1-ledning till 3-3 och visade att det fortfarande finns mycket med balansen och energin att jobba på.

En poäng ikväll skulle betyda mycket, tre poäng skulle vara avgörande. För även om NK Maribor (2p) kan överraska så är Sporting (1p) det lag som kan utmana om andraplatsen som just nu Schalke (5p) har i gruppen, Chelsea på förstaplats (7p) bör vinna gruppen.

Vid vinst ikväll är det endast Maribor som skulle kunna peta ned Schalke från andraplatsen. Och då har Maribor klart sämre målskillnad än Schalke. Så vi hoppas på vinst även om jag tror det blir svårt för Schalke att få med sig tre poäng. Oavgjort skulle dock hålla Sporting på säkert avstånd.

Twitter: @atnilsson

Publicerad 2014-11-05 kl 12:01

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons