Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Dortmund saknar struktur

Twitter: @atnilsson

Den första förlusten för Dortmund i årets Champions League är ett faktum. På Emirates Stadium i London hade Jürgen Klopps mannar inget att sätta emot Arsenal. Nu växer sig frågetecknen ännu starkare kring Dortmunds kapacitet och framtid.

Det var inte resultatet som överraskade många, utan sättet som Dortmund förlorade på. Redan efter två minuter låg Ruhrlaget i underläge och kunde skatta sig lyckliga över att endast ha släppt in ett mål i den första halvleken. Hade det inte varit för att Roman Weidenfeller visat landslagsklass så hade Dortmund gott och väl kunnat vara i underläge med ytterligare ett eller två mål i halvtid.

Inledningen av den andra halvleken påminde mer om det Dortmund som många hade förväntat sig. Ett lag som vågade ta för sig, som dikterade spelet och pressade motståndarna högt upp i banan. Det höll inte i sig särskilt länge. Även om den andra halvleken var klart bättre än den första så var Dortmund aldrig särskilt nära att få med sig ett bra resultat från England. Arsenal var alldeles för bra för att det skulle kunna ske.

Ett försvar bestående av Piszczek, Subotic, Ginter och Schmelzer men utan den så viktige lagkaptenen Mats Hummels hade en tuff dag på jobbet. Det såg ofta väldigt tafatt och oorganiserat ut, något som Arsenal utnyttjade till fullo. Avsaknaden av självförtroende syntes tydligt i flera sekvenser. För dessa spelare är tillräckligt bra för att klara av en sådan här match men det saknades struktur och tydlighet i agerandet.

Sven Bender och Ilkay Gündogan hade en tuff match på mittfältet där dem gång på gång fick se sig översprungna av Arsenals mittfält. Bender och Gündogan fick aldrig tag i mittfältet och fick mest jaga efter sina motståndare. Det var alldeles för få gånger som Gündogan kunde sätta igång snabba omställningar vilket var Dortmunds tanke – förmodar jag, det syntes inte särskilt mycket av det.

Großkreutz, Mkhitaryan, Aubameyang och Immobile hade inte mycket att jobba med i offensiven men tog inte heller chansen när dem fick den. Att Immobile ännu inte anpassat sig till hur Dortmund vill spela syntes tydligt och Mkhitaryan har inte lyckats nå upp i de nivåer som han tidigare har visat i den gulsvarta tröjan. Och när Reus saknas är Mkhitaryans kreativitet och snabbhet oerhört viktig för Dortmunds anfallsspel, men igår lyckades den armenske mittfältaren inte fått mycket av sin förmåga.

I det stora hela var det en kväll som inte gav Klopp lugn och ro på jobbet utan som endast fyller på i den oro som finns i och kring klubben. En tydlig struktur saknas och rent taktiskt var Dortmund långt ifrån förberedda på gårdagens uppgift. För Klopp knyts snaran åt, även om klubben inte kommer att göra sig av med honom så är frågan hur länge Klopp själv klarar av att jobba i klubben innan han känner att det är dags för att gå vidare.

Publicerad 2014-11-27 kl 13:29

Senaste tweets

Arkiv

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons