Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Var tar världsmästaren vägen i sommar?

Adam Nilssons Tysklandsblogg

article-2693039-1F9ECA0500000578-454_634x422

Twitter: @atnilsson

Världsmästaren Christoph Kramer går mot slutet av sin tid på lånet i Borussia Mönchengladbach. Frågan är var han har sin framtid. Bayer Leverkusen som lånar ut honom vill att han återvänder, men spelaren själv tycks ha andra tankar.

Såpan kring Christoph Kramers framtid har pågått sedan i somras då spelaren själv jämförde behandlandet av spelare under kontrakt med människohandel. ”Om jag inte ville spela i en klubb, så kommer jag inte att spela där. Ett kontrakt kan säga vad det vill”, sa mittfältaren efter VM-turneringen. Ett uttalande som väckte ont blod i Leverkusens sportchef Rudi Völler som gång på gång påpekade att Kramer hade giltigt kontrakt med Leverkusen vilket spelaren skulle fullfölja – oavsett om Kramer ville det eller ej.

Annons

För Rudi Völler har det aldrig varit tal om något annat än att Chrstioph Kramer ska återvända till Bayer Leverkusen när lånet med Borussia Mönchengladbach löper ut. Spelarens kontrakt gäller till och med 2017 och klubben planerar med honom i framtiden. ”Situationen är klar”, sa Rudi Völler till media för ett tag sedan för att bekräfta att han fortfarande stod fast vid sitt ord om att Kramer skulle återvända till klubben.

Det är inte heller särskilt förvånande att Völler vill ha tillbaka Kramer till klubben. Sedan 2013 har mittfältaren utvecklats i en rasande takt och har växt fram till en av Bundesliga och Tysklands bästa centrala mittfältare. Både rent tekniskt och mentalt har spelaren nått en hög nivå och det är inte konstigt att flera större utländska klubbar har ryktats vilja värva mittfältaren till säsongen 2015/2016.

Annons

I Leverkusen skulle Christoph Kramer vara en viktig tillgång på mittfältet då den nuvarande lagkaptenen Simon Rolfes lägger skorna på hyllan efter säsongen. Att Roger Schmidt under säsongen varit tvungen att flytta ned Hakan Calhanoglu på den defensiva mittfältsrollen har dessutom bekräftat behovet av åtminstone ytterligare en mittfältare på den defensiva positionen.

Och under de senaste dagarna har Christoph Kramer själv uttalat sig om framtiden igen. Till tidningen Kicker sa han: ”Leverkusen? Inget har beslutats ännu.” Till Bild sa han: ”Jag har kontrakt i Leverkusen från och med sommaren 2015. Som det ser ut just nu kommer jag att spela där från sommaren. Inte bara för att jag måste, utan för att jag övertygad om konceptet där.”

Men ryktena under hösten som har placerat honom i flertalet länder och stora klubbar som Arsenal, Real Madrid och Juventus har troligtvis satt tankar i Kramers huvud om en framtid utanför hemlandet. Och med Arsenal som sägs vara villiga att betala uppemot 20 miljoner pund så skulle även Rudi Völler kunna övertygas om att sälja mittfältaren, för i slutändan är alla spelare till salu – det handlar bara om summan är tillräckligt hög.

Annons

Klart är i alla fall att Kramer inte blir kvar i Mönchengladbach. Det bekräftade tränaren Lucien Favre för några dagar sedan: ”Vi vet att han inte kommer att vara kvar här länge till.” Men frågan är om han återvänder till Leverkusen i sommar, eller om han påbörjar ett nytt liv utomlands.

Publicerad 2014-12-12 12:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto